Laevaehitajad tõttavad Saksamaale messile

mark muru (8 of 39)

Järgmise nädalal lõpul toimub Saaremaa laevaehitajate jaoks äärmiselt oluline mess Hamburgis – Hanseboot 2015. Juba eile saadeti mõned väiksemad merealused Saksamaa poole teele.

Hanseboot algab tuleval laupäeval, 31. oktoobril ja kestab 8. novembrini. “Mina panen teisipäeva hommikul siit, paat sabas, sinnapoole minema,” ütles Alunaudi tegevjuht ja omanik Mark Muru (fotol). “Väiksed paadid saatsime täna (eile – toim) veoautoga ja suur paat – A8 RIB – tuleb meiega teisipäeva hommikul kella viiese laeva peale.” Kolmapäeva õhtuks peaks ta Hamburgis kenasti kohal olema. Siis on kaks päeva aega, et kogu väljapanek üles seada.

Alunaudilt on messil väljas peale oma tõmbenumbri A8 RIB-i ka nende väiksed mudelid AC-12, AC-14 ja AC-16. A8 RIB on juba eelnevalt sakslastele huvi pakkunud. Murule on Saksamaalt meilitud ja uuritud selle kohta lähemalt. “Keegi tulebki kohapeale vaatama, kohtumine on kokku lepitud ja lootused on suured,” märkis Mark Muru.

Väikestest “võrridest” on AC-14 Saksamaa vetes juba liikumas. “Loodame nüüd selle ukse veel rohkem lahti saada,” märkis Muru. Seda enam, et Alunaudil on nüüd Kielis ka oma edasimüüja olemas. “Väike ja tagasihoidlik, aga vähemalt on märk maas!”

Oma pisemad mudelid ehk “võrrid”, nagu Mark Muru ise ütleb, saatis Alunaut tõesti juba eile aegsasti messi poole teele.

EAS tegi kolm aastat järjest Eesti laevaehitajate ühisstendi Hamburgi messil, nüüd teeb ta sama asja Düsseldorfi messil. Et aga Hanseboot on Eesti laevaehitajate jaoks oluline mess, langetas Eesti väikelaevaehituse liit otsuse, et tänavugi tullakse seal oma kulu ja kirjadega ühisstendiga välja. “Kas lähme ka järgmisel aastal ühisstendiga või läheb igaüks ise, seda veel praegu ei tea,” tõdes Muru.

Saaremaalt on messile minemas Alunaut, Saare Paat ja Saarte Liinid. “Saarte Liinidel on siin ju kaks sellist sadamat, kus Saksa lippu näeb tihti. Sellistel messidel paadid sadamatesse meelitataksegi,” selgitas Mark Muru.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 305 korda, sh täna 1)