Laimjalas saab seina seest tasuta vett (2)

22.10.2015_Tiit Laurits_veekriis laimjalas

Kuna ümbruskonna kaevud on kohati jäänud juba tilgatumaks, lubab Laimjala vallavalitsus kõigil soovijatel võtta joogivett Laimjala kesksest veevärgist. Oma pudelite või piimanõudega käivad vallaelanikud katlamaja seina ääres.

Vald jagas ühisveevärgi katlamaja seina pandud torust vett tegelikult juba suvel, kuid viimasel ajal on hädalisi hakanud isegi rohkem käima, sest vihma pole ammu sadanud ja kaevud on tühjad.
Vallavanem Vilmar Rei ütles, et joogiveeprobleem on üsna tõsine ja kahjuks puuduvad vallavalitsusel võimalused joogivee küladesse vedamiseks. “Praegu on inimesed aga ka selle võimalusega rahul olnud, sest mis sa hädaga ära teed,” lausus Rei.

“Loodame, et enne maa külmumist vihma siiski tuleb ja asi leeveneb. Kui nüüd peaks veel kuivade kaevudega külmaks minema, läheb asi veel hullemaks, eriti neil, kes koduloomi peavad,” rääkis vallavanem. Tema andmeil toovad paljud loomapidajad praegu vett jõest.

Fotol laseb ämbrisse vett Tiit Laurits.

Tambet Allik

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 025 korda, sh täna 1)