Robin Mäetalu on teel kitarristide turniiri finaali (1)

KINDEL SIHT SILME EES: Robin Mäetalu on kitarri mänginud viis aastat. “Kindel siht on silme ees, nüüd tuleb teha tööd, tööd ja veel kord tööd,” ütleb noormees.  ERAKOGU

KINDEL SIHT SILME EES: Robin Mäetalu on kitarri mänginud viis aastat. “Kindel siht on silme ees, nüüd tuleb teha tööd, tööd ja veel kord tööd,” ütleb noormees.
ERAKOGU

Saaremaa ühisgümnaasiumi 10. klassis õppiv Robin Mäetalu on üleriigilise kitarristide turniiri teises voorus saanud seni enim hääli kuulajatelt.

Muusikariistu ja helitehnikat müüva ettevõtte Stanford Music korraldatud turniiri teise vooru jõudis ligi neljakümnest osalejast 18 paremat. Edasi finaali pääseb kuus rahva lemmikut, ülejäänud neli finalisti valib välja žürii. Rahvahääletus lõpeb 1. novembri südaööl. Parim kitarrist selgub turniiri lõppkontserdil Tallinnas džässiklubis Philly Joe´s Jazz Club 20. novembril.

Robin Mäetalu on kitarri mänginud viis aastat. Praegu õpib ta Kuressaare muusikakoolis Toomas Tangu käe all. Turniiril püüab Mäetalu finaalikohta ja uusi tutvusi.

“Kitarristide turniirist otsustasin osa võtta seetõttu, et tundus huvitav end proovile panna ning peaauhind on üpriski ahvatlev,” ütles noor kitarrist. Peaauhinnaks on nimelt 600-eurone Fenderi kitarr või võimendi.

Teisi taolisi turniire, kus keskendutakse ainult kitarri mängimise oskusele, Mäetalu oma sõnul ei teagi. “Mäletan, et 2012. aastal korraldas Stanford Music sama turniiri, kust võttis osa ka saarlasest ametivend Sander Sepp, kes pääses finaali ja saavutas seal eduka kolmanda koha,” märkis ta. Mäetalu ise toona veel konkureerida ei soovinud.

“Olen kitarrimängu osas alati väga kriitiline ja tahan parima välja võtta. Eks ma natuke ootasin ka, millal mul uus võimalus tuleb,” selgitas ta ja lisas, et taolisi võistlusi võiks teisigi olla. Samas kinnitas Mäetalu, et esinemistest tal otseselt puudust ei ole ja võimalusi ennast muusikaliselt väljendada on tal seega teisigi.

Turniirile saatis ta kaveri Eric Johnsoni loost “S.R.V.”. Esialgu oli Mäetalul plaanis saata konkursile enda kirjutatud instrumentaallugu, kuid siis otsustas ta selle ikkagi tulevikuks jätta. “Kuna aega jäi väheks, tuli kiiresti toimetada. Võtsin ühe oma lemmik-
instrumentaalpala ja ajasin selle purki,” märkis ta.

Mäetalu lisas, et see pala iseloomustab hästi tema mängustiili. Noorel kitarristil on kavas muusikaga edasi tegeleda ka pärast keskkooli lõpetamist. Nimelt sooviks ta edasi õppida Georg Otsa nimelises Tallinna muusikakoolis. “Kindel siht on silme ees, nüüd tuleb teha tööd, tööd ja veel kord tööd,” lisas ta.

Robin Mäetalu on muusikakonkurssidel ka varem edu saavutanud. Ta kuulub 2015. aastal Saaremaa noortebändide festivalil grand prix’ võitnud bändi Sculptures.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 815 korda, sh täna 1)