JUHTKIRI: Hea abiline ELVI

Kui oled eakas ega pääse oma kehva tervise tõttu liikuma, ei pruugi see tingimata tähendada üksildust ja suhtlemisvõimaluse puudumist. Ehk tõesti pole virtuaalne suhtlus samaväärne selle “päris”, näost näkku kohtumise või külaskäiguga, aga asi seegi. Kui sõpra-tuttavat-lähedast suurel ekraanil näed ning vajadusel kelleltki nõu küsida ja talle oma muret kurta saad, on sellest suur abi.

Ja hulgakesi koos võimelda – mis sest, et igaüks oma kodus – on tunduvalt toredam kui omaette ponnistada. Kas üksi seda tehes tahtmist üldse oleks?

Sellest, milliseid võimalusi pakuvad virtuaalsed hooldusteenused, said eakad saarlased aimu tänu VIRTU-projektile. Nüüd on 2013. aastal lõppenud VIRTU-l mantlipärija. Kena naisenime ELVI kandva videohooldussüsteemi koordinaatori Triin Arva kinnitusel saab programmist aru ka inimene, kes pole varem arvutit kasutanud. Lihtne ja selge.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 51 korda, sh täna 1)