Uuel aastal tõuseb 10% linna heaks töötajate palk (1)

Linnavolikogu septembrikuu istungil kehtestatud Kuressaare linna eelarvestrateegias aastateks 2016–2019 kavandatakse järgmisel, 2016. aastal tõsta linnavalitsuse hallatavate asutuste töötajate töötasumäärasid keskmiselt 10 protsendi võrra. See otsus puudutab kokku 433 töötajat.

Linnavalitsuse teenistujate, nii ametnike kui ka töötajate palgamäärade tõusuks on kavandatud 5 protsenti. See otsus ei puuduta linnavalitsuse liikmete – linnapea, abilinnapeade ning sotsiaal- ja arendusosakonna juhatajate – töötasu. Seega jäävad linnapea ja abilinnapeade töötasumäärad veel 2008. aasta tasemele, kusjuures erinevalt 2008. aastast ei maksta enam lisatasu neile valitsuse liikmetele, kes kasutavad ametisõitudeks isiklikku sõiduautot.

“Püüame nende otsustega inimesi ja nende tehtavat tööd väärtustada,” ütles Kuressaare linnapea Madis Kallas.

Kui vabariigi valitsus kinnitab töötasu alammääraks 430 eurot, mõjutab see Kuressaare linna lasteaedade kohatasu ning muusika- ja kunstikooli õppetasu, sest vastavalt linnavolikogu määrusele on need tasud seotud alampalgaga.

Lasteaedade kohatasu ja muusikakooli õppetasu on 9% ja kunstikooli õppetasu 4,5% töötasu alammäärast. Linna lasteaedade kohatasu on praegu 35,1 eurot, kuid 430-eurose alampalga korral tõuseb see 3,6 euro võrra ehk 38,7 euroni. “Ühe kuu lasteaiapäevade lõikes teeb see keskeltläbi 18 lisasenti päeva kohta,” tegi linna pressiesindaja Kristiina Maripuu kiire arvutuse.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 688 korda, sh täna 1)