Kalaletis laiutas nigli

Foto: erakogu

Foto: erakogu

Orissaare poe kalaletist osteti üleeile siugjas mereolend, mis interneti andmetel osutus nigliks. Eesti rannikumeres suhteliselt levinud kala pikkus on kuni 20 sentimeetrit ja tema eluiga küünib 7 aastani. Nigli ehk väiketobias on väga arvukalt esindatud just Riia lahe ida- ja kirderannikul, tavaliselt kuni 3 m sügavusel. Talle sobiv elupaik on liivase põhjaga madal, kuni 10 m sügavune meri. Talveks liiguvad väiketobiad sügavamatesse kohtadesse, kus nad põhja kaevununa vajuvad talveunne.

Väiketobias on valdavalt lepistoiduline kala, kes eelkõige tarvitab toiduks zooplanktonit. Eelistatud on ahaskoodik, tavaline tömbik, merinokik ja tõruvähk. Ära ei põlata ka põhjaloomi, kelle hulgast tunduvad talle enam meeldivat väheharjasussid. Võimalusel sööb ta ka kalamaime.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 456 korda, sh täna 1)