JUHTKIRI: Parem palk (4)

Ilma kõrval on alati aktuaalne teema raha. Räägitagu, mida tahes, rahata hakkama ei saa. Ei pea olema rikas, aga raha võiks siiski olla nii palju, et igapäevase toimetuleku pärast muretsemata kenasti “ära elada”. Pole kuigi rõõmustav enne palgapäeva tõdeda, et pangakonto on tühi, ja nuputada, kuidas ülejäänud aja kuidagi välja venitada.

Kui palju on neid, kes on oma palganumbriga rahul? Saaremaa mediaanpalk jääb Eesti keskmisele paraku alla ning pole just teab mis uudis, et paljud saarlased teenivad leiba mandril või hoopis välismaal.

Kui inimene on tubli ja kohusetundlik, ei tohiks tema soovis saada suuremat palka midagi taunimisväärset olla. Seega ei peaks viltu vaatama neile, kes suurema palga nimel võimalusel töökohta vahetavad.

CV Keskuse värskest tööturu-uuringust selgub, et 33% ettevõtetest kavatseb lähikuudel palku tõsta. Osa tööandjaid survestavad palku tõstma konkurendid ja hirm töötajate üleostmise pärast. Neil, kelle töötasu suureneb, on põhjust rõõmustada, ettevõtjail aga… Ühe kaotus, teise võit.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 425 korda, sh täna 1)