Ettevõtjad soovivad liinile ühte laeva juurde (10)

Saaremaa ettevõtjate liit soovib, et Virtsu–Kuivastu parvlaevaliinile toodaks ka kolmas, lisalaev, et transpordi ja reisijate üleveol ei tekiks tõrkeid.

Majandus- ja taristuminister Kristen Michalile saadetud pöördumises kinnitab liidu juhatuse esimees Terje Nepper ettevõtjate nimel, et nad on tõsiselt mures Virtsu–Kuivastu parvlaevaliikluse veovõimsuse pärast lähitulevikus. “Võib öelda, et alates 2015. aasta kevadest on üleveo osas astutud samm tagasi aastasse 2010, mil uued laevad veel ei sõitnud,” märgib Nepper. “Kehvapoolne transpordiühendus jättis kohe märgi ka Saaremaa turismimajandusse.”

Olenemata kohalike ettevõtjate pingutustest kinnitada nii kohalikus meedias kui ka väljaspool Eestit, et Saaremaale pääseb ja ühendus toimib, süvendas üleriiklik meedia ettevõtjate hinnangul hoopis vastupidist kuvandit.

Nepper toob välja, et viimase nelja aastaga on saare külaliste silmis saavutatud teatud stabiilsus ja usaldusväärsus ning Saaremaa on sihtkohana muutunud kättesaadavamaks. “Kohalikud elanikud ja ettevõtjad olid samuti rahul, sest kvaliteetne laevaühenduse tase hoiab kokku väärtuslikku aega ja vähendab närvikulu, mis käis paratamatult väikese mahutavusega laevade juurde,” kirjutab ta. “Seega leiame, et ääretult oluline on hoida viimastel aastatel saavutatud taset ajavahemikus 2015. sügis kuni uute laevade saabumiseni aasta 2016 sügisel.”

Selleks, et 2015. aasta turismi kõrgperioodi transpordiühenduste tagasilöök 2016. aastal ei korduks, tuleb ettevõtjate kinnitusel tööd alustada kohe. Mainitud põhjustel soovivad ettevõtjad teada ministeeriumi tegevusplaani 2015. aasta talve ja 2016. aasta kevade ja suve osas. Ettevõtjate liidu seisukoht on, et liinile on hädasti vaja kolmandat laeva, sh ka 2016. aasta suvel, et transpordi ja reisijate üleveol ei tekiks tõrkeid.

Veel soovivad ettevõtjad ministrilt infot piletimüügisüsteemi kohta, st millisel määral muutuvad 2016. aastal piletimüügisüsteem ja hinnatase nii kohalike elanike kui ka turistide jaoks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 367 korda, sh täna 1)