JUHTKIRI: Vanakese uus pale

Kuressaare piiskopilinnuse uuenduskuur on jõudnud lõpusirgele. Lossivallidel lõpetatakse veel müürilõike ja paigaldamist ootavad infotahvlid, kuid aastate jooksul on ära tehtud tohutu töö. Tulemus on nii hea, et endist olukorda on raske isegi ette kujutada.

Projekt ei edenenud probleemideta. Kui hanke võitja pankrotiga lõpetas, oli õhus küsimus, kas töödega õigeks ajaks ühele poole ikka jõutakse. Tagantjärele võib kergendatult ohata. Seda, mitu maja tuli lammutada lossivallide kivimüüridega kindlustamiseks, teavad ilmselt vaid asjaosalised. Aga tehtud see sai.

Projektiraha toel uuendati ka osa muuseumi ekspositsioonist. Nii punaterrorit meenutav väljapanek, lossivärava kõrval olevad suurtükid kui ka kaitsetornis mitmel korrusel nõukogude aega tutvustav ekspositsioon on külastajaid üllatanud juba hea mitu aastat. Nüüd tuleb pöialt hoida, et kuu lõpus kogunev vastuvõtukomisjon tehtuga rahule jääb.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 200 korda, sh täna 1)