Laste suplustrenn on ülipopulaarne (1)

ISE VEES: Juhan Kolk ei pea paljuks ise koos lastega vette hüpata ja neile näiteks vedamise abil vees libisemise tunnet anda.  RAUL VINNI

ISE VEES: Juhan Kolk ei pea paljuks ise koos lastega vette hüpata ja neile näiteks vedamise abil vees libisemise tunnet anda.
RAUL VINNI

Huvikooli Inspira juures esimest aastat tegutsevasse 5–7-aastaste laste suplustrenni tuli mitu korda rohkem lapsi, kui treener oodata oskas.

 

“Ma lootsin vaikselt, et 15 tuleb täis,” ütles Kuressaare gümnaasiumi ujula juhataja ja treener Juhan Kolk. Praegu käib trennis lapsi kogunisti 44.

Treeneri sõnul mahub kaks korda nädalas toimuvatesse ujumise algõpetuse trennidesse lapsi veelgi. Tema sõnul hakkab varsti pihta külmetushaiguste aeg ja siis ei saa kõik lapsed nagunii korraga kohal käia ning seega ujulas kitsaks ei lähe.

Kolk rääkis, et treeningud on mängulised ja eesmärgiks loomulikult lapsed ujuma õpetada. Tema sõnul võib kõiki muid spordialasid osata, kuid ujuda peab oskama. “See on elutähtis oskus,” kinnitas treener. Ujumise populaarsust näitab ka see, et 1.–12 klassi õpilastele mõeldud ujumistrennides käib 46 last.

Juhan Kolk märkis, et mõttes mõlgub tal ka ujumise algõpetuse kursus täiskasvanutele. “Väga paljud on küsinud ja ootavad pikisilmi,” kinnitas Kolk.

Pole saladus, et Eesti elanike ujumisoskus on kehvavõitu ja seda just täiskasvanute seas. Kolk nentis, et ujuma õppimine täiskasvanuna ei ole mingi häbiasi. Tema sõnul saab inimese kümmekonna tunniga ehk nii kaugele, et ta oskab vaikselt supelda. Sealt edasi tuleb oskuste omandamine juba kergemini.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 482 korda, sh täna 1)