Sirelid veiniga hulluks ei lähe (1)

VÄÄRT PÕÕSAS: Just sellest põõsast võetakse rabarber ka veini tarvis. Koos Leena ja Kaupo Sireliga tuli pildile pere pesamuna Jaagup.  RAUL VINNI

VÄÄRT PÕÕSAS: Just sellest põõsast võetakse rabarber ka veini tarvis. Koos Leena ja Kaupo Sireliga tuli pildile pere pesamuna Jaagup.
RAUL VINNI

Saaremaa toidufestivali raames toimunud koduveinikonkursi võitnud Sireli pere tahab veinitegemisest saada naudingut, mitte pidada seda tööks.

 

Rabarberi-põldmarja vein, mis konkursi ära võitis, polnud ainus Sirelite võistlustulle läkitatud vein. Hindamisele jõudsid ka nende rabarberi-kaneeli- ja aedmaasikavein. Just see viimane on see “süüdlane”, millest kõik alguse sai. Legendivein – nagu Tehumardil elav Sireli pere ise ütleb.

Sirelite veinipudelisildil olev legend räägib, kuidas aegu tagasi oli tütarlaps veini teinud ja sellega noore mehe ära võlunud. Leivad pandi ühte kappi ja nüüd, paarkümmend aastat hiljem prooviti uuesti veini teha. Tuli sama hea,  vaat et paremgi veel…

“Kas ma nüüd selle veiniga poisi kätte sain, aga maasikaveiniga tegu oli,” naerab Leena Sirel, meenutades 80-ndate lõpus tehtud maasikaveini.

Nüüd hakanud aga peretütar Ingel tagant torkima, et kaua te oma jutte vestate, pange parem vein käima. Tõi ise maasikad kohale ja puha. Vein pandigi käima vana traditsiooni kohaselt ilma pärmita, kuid niisama lihtsalt seda valmis ei saadud.

Täispikk lugu ilmus laupäevases Saarte Hääles

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 578 korda, sh täna 1)