Teadlaste ÖÖ festivalil õpetati tervislikke deodorante valmistama

Eile, Saaremaa ühisgümnaasiumis pea nädal aega kestnud Teadlaste ÖÖ festivali viimasel päeval, jagati huvilistele kasulikke näpunäiteid, kuidas valmistada lihtsatest igapäevastest ainetest tervisele ohutut looduslikku deodoranti.

SÜG-i keskkonnahariduskeskuse veebilehelt võib lugeda: “Deodorante on poes erinevaid, mõnesid pihustatakse, mõnesid määritakse. Kõige lihtsam on aga ise deodoranti valmistada ja tervise huvides jätta sellest välja alumiiniumühendid.”

“Kuidas sellist tervislikku deodoranti lihtsalt ja kiiresti valmistada, õpetasimegi meie õpitoas,” ütles ühisgümnaasiumi keskkonnahariduskeskuse juhataja Anne Teigamägi. “Me õpetame, kuidas valmistada meeldiva aroomiga deodoranti ainetest, mida võib leida köögist lahkumata. Võin kinnitada, et säärane ise tehtud deodorant on tervisele absoluutselt ohutu, sest koosneb see ju ainetest, mida me iga päev toiduks tarbime.”

Ühtegi loodusliku deodorandi koostisosa ei soostunud Anne Teigamägi nimetama, sest see olevat omamoodi kommertssaladus. “Kui kõik põhiasjad ajakirjanduses välja käia, kaotaks meie õpituba igasuguse mõtte,” põhjendas ta. “Kes asjast huvitatud, peab end eelnevalt registreerima. Deodorandi valmistamise õpitubasid korraldame kindlasti ka tulevikus ja kogu vastav info on olemas SÜG-i keskkonnahariduskeskuse veebilehel.”

Eilne loodusliku deodorandi valmistamise õpituba oli erandkorras tasuta ja sinna oli registreerunud 15 inimest. Tulevikus tuleb aga sellises õpitoas osalemise eest välja käia väike rahasumma.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 150 korda, sh täna 1)