“Nohikud ratastel” KG-s

NATUKE NOKITSEMIST: Janis Krupinš, Sander Tamm, Joosep Soon ja Remo Hein 12a klassist üritavad arvutit taas kokku saada.  TAMBET ALLIK

NATUKE NOKITSEMIST: Janis Krupinš, Sander Tamm, Joosep Soon ja Remo Hein 12a klassist üritavad arvutit taas kokku saada.
TAMBET ALLIK

Kuressaare gümnaasiumis tutvustas kaksteist “nohikut” õpilastele uut ja vinget tehnoloogiat ning jagas ka teoreetilisi teadmisi.

“Geeks on Wheels” (nohikud ratastel) on projekt, mille käigus külastavad noorteorganisatsiooni MUG (Microsoft User Group) liikmed Eesti koole, et jagada oma teadmisi ja vaimustust infotehnoloogiast. Eelkõige käiakse väiksemates koolides, kuid jõutakse ka suurematesse.

Üks tuur hõlmab kuut kooli üle Eesti ja tänavune tuur on järjekorras juba kuues. Õpilastele tutvustatakse arvutit nii seest kui ka väljast ja räägitakse ka tarkvara olemusest. Lisaks on osalejatel võimalus omal käel tutvuda erinevate nutitelefonide, süle- ja tahvelarvutitega.

Kirsti Tagam MTÜ-st Geeks on Wheels selgitas Saarte Häälele, et paljude arusaam infotehnoloogiast on üsna vale. “See ei ole ainult programmeerimine ja arvuti taga istumine, vaid on lõbus ja sisaldab paljusid erinevaid asju,” märkis ta.

Nii üritataksegi tehnikasaavutusi õpilastele lähemale tuua tavapärasest veidi lõbusamal viisil. Näiteks füüsikaklassis õpetati, kuidas tuleks arvutit puhastada. Näidati ka humoorikat “õppevideot” sellest, kuidas arvutit ei tohiks puhastada. Lisaks said õpilased tunni lõpus proovida, kas nad oskavad arvuti, mis tunni algul lahti võeti, ka uuesti kokku panna.

Paralleelselt toimusid päeva jooksul veel tarkvara- ja programmeerimislaborid. Aulas pakuti õpilastele aga mitmesuguste seadmetega (Oculus Rift, Kinect ja Xbox One) n-ö tehnoloogilist meelelahutust. Tagami sõnul on senine tagasiside olnud väga positiivne. Enamasti soovitakse, et «nohikud» võiksid kauemakski kui üheks päevaks kooli jääda.

Kuressaare gümnaasiumi õppealajuhataja Maidu Varik ütles, et projekti kooli kutsumise mõte tuli eelmisel aastal õpilastelt endilt. “Õpilased olid sellest kuulnud ja meie toetasime seda mõtet,” rääkis ta. Selleks, et “nohikud” kooli külastaksid, tuleb koolidel end nende kodulehel kirja panna. Variku hinnangul oli tehnoloogiat tutvustav päev igati asjalik. Edasi liikusid “nohikud” Raplamaale Järvakandi kooli.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 515 korda, sh täna 1)