Indrek Saar: kohtusin Leedoga

Sotsiaaldemokraadist kultuuriminister Indrek Saar tunnistas BNS-ile, et on kohtunud laevaärimees Vjatšeslav Leedoga, kuna viimane tahtis rääkida oma pakutud teenusest.

“Kohtumise teema oli selles, et Leedo soovis rääkida, miks tema pakutud teenus on kõige parem. Lühidalt on see kõik,” ütles Saar BNS-ile.

Küsimusele, miks ei kohtunud Leedoga toona majandusminister olnud ja seda valdkonda kureerinud Urve Palo, vastas Saar, et ei oska arvata ja seda peaks küsima asjaosaliste endi käest.

Laupäevases Eesti Päevalehes ilmunud artiklis väitis Urve Palo, et Vjatšeslav Leedo pole avaldanud soovi temaga kohtuda. Saaremaa Laevakompanii kinnitusel on see väide vale. Leedo ja tema äripartner Olav Miil kohtusid mitmel korral Indrek Saarega ja Urve Palo nõuniku Danel Tuusisega, Miil ka Eiki Nestoriga, et arutada parvlaevaliiklusega kaasnevaid küsimusi.

Nendel kohtumistel tegi Vjatšeslav Leedo korduvalt ettepaneku kohtuda ka nende erakonnakaaslase, minister Urve Paloga, rõhutades temaga kohtumise vajalikkust. Sotsiaaldemokraadid lubasid igal korral vastava palve minister Palole edastada, kuid järgmistel kohtumistel edastati ühene vastus: Urve Palo ei pea otstarbekaks kohtuda.

SLK teatel tegid Leedo ja Miil ettepaneku, et ministri eestvedamisel võiks kohtuda ja arutada parvlaevaliiklusega seonduvaid küsimusi ja võimalikke lahendusi ka laiemas ringis, näiteks riigikogu majanduskomisjoniga, samuti erakondade vastavate juhtivate poliitikutega. Ka nendele ettepanekutele ministri poolt reaktsiooni ei tulnud.

Postimees kirjutas ülemöödunud nädalal, et mitmed poliitikud küsisid Leedolt seoses parvlaevahankega raha. Teiste hulgas märkis Postimees ära ka Indrek Saare.

Vjatšeslav Leedo ütles laupäeval Eesti Päevalehele antud intervjuus, et Tallinna Sadama nõukogu esimees, reformierakondlane Remo Holsmer küsis temalt altkäemaksu, olgugi et mitte sõna-sõnalt. Holsmer on kinnitanud, et pole raha küsinud.


 

SLK: Palo valetab jälle

Urve Palot on parvlaevahanke teemadel tabatud korduvalt otse ja mustvalgel valetamas. Selline järjepidev valetamine ei ole sotsiaaldemokraatidele omane.

Palo tegi julge sammu, kui võttis vastutuse ja astus ministrikohalt tagasi. Tuleks teha teinegi julge samm ja selgitada avalikkusele, mille pärast astub aktiivses tegevpoliitikas olev poliitik ministrikohalt tegelikult tagasi. Minister võiks avalikult tunnistada, et võtab poliitilise vastutuse ja tema tagasiastumise põhjus on parvlaevahanke läbiviimise täielik läbikukkumine, teatas eile Saaremaa Laevakompanii.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 149 korda, sh täna 1)