Hooldekodu sulgemine jätab hulga rahvast tööta (11)

Kui Sõmera hooldekodu suletaks juba lähiaastail, kaotaks töö üle saja inimese.

“Praeguse seisuga on meil ligi 150 töötajat – päris suur hulk inimesi,” tõdes Sõmera Kodu juht Helle Kahm. “Ma ei tea, kuidas praegu, Lääne-Saare vallas, aga Kärla vallas olime suurim tööandja.”

Kahmi andmeil on praegusest personalist sadakond inimest Kärla piirkonnast, ülejäänud käivad tööl linnast, Kihelkonnalt ja Kaarma piirkonnast.

AS-i Hoolekandeteenused andmeil on Sõmera hooldekodu kavas päriselt sulgeda ja lõplik tähtaeg selleks on 2023. aasta. Ministeeriumi visiooni kohaselt reorganiseeritaks senised suured hooldekodud väiksemateks kuni 30-kohalisteks üksusteks, mis asuksid vähemalt kolmesaja alalise elanikuga asulates või suuremates asustusüksustes.

“Kindlasti oleme kõik seda meelt, et klientide elutingimused peavad ühiskonna arenedes paranema, omaette küsimus on aga töötajate töökaotus,” tõdes Kahm. “Seitse aastat on sulgemiseni veel aega, aga kindlasti see teema puudutab meie inimesi.”

Kahm lisas, et Sõmera Kodu reorganiseerimise teemat on ka töötajatega arutatud ja koosolekuid peetud.

“Samas on meil juba praegu palju üle keskealisi töötajaid, uusi noori töötajaid tuleb aga juurde väga vähe,” nentis Kahm. “Kui 2023. aasta kätte jõuab, on meil juba väga tõsine töötajate puudus. Noori erihooldekodus pakutav raske, keeruline ja erinevaid oskusi nõudev töö ju ei köida.”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 2 599 korda, sh täna 1)