Leedo sõnul küsis Holsmer kaudselt altkäemaksu (10)

Saaremaa parvlaevahanke Tallinna Sadamale kaotanud Vjatšeslav Leedo avaldas Päevalehele antud intervjuus veendumust, et Tallinna Sadama nõukogu esimees, reformierakondlane Remo Holsmer küsis temalt altkäemaksu, olgugi et mitte sõna-sõnalt.

“Ta ei ole ju öelnud, et tule istu laua taha ja anna mulle miljon või kaks,” kommenteeris Leedo Päevalehele suhtlust Holsmeriga. “Sellist asja enam ammu ei toimu, aga see pannakse paika käitumise ja olekuga. Need asjad ei käi enam ammu nii lihtsustatult. Käitumine ja olek on need, mis sellele viitasid ja suurusjärgud öeldi samuti ära. Asjaosalised saavad ju aru, millest jutt. Loomulikult ma sain aru.”

“Minu käest ei küsitud kahte miljonit, aga Lillo ja Holsmer käisid minuga Saaremaal kohtumas. Rääkisin ka (altkäemaksukahtlusega vahi all viibiva Tallinna Sadama juhatuse liikme) Kiiliga. Asi oli nii välja mängitud, et paluti arutada asja mitme inimesega. Mulle öeldi selgelt, et kui oleme nende vastu head, siis on kõik võimalik. Seda korrati,” märkis Leedo. “Pole küsimust, et minult taheti altkäemaksu. Seda headuse küsimust ütlesid nad üheselt. Ma olen väga pika kogemusega ärimees. Ma tean, kui mulle vihjatakse. Meie vastu hea olemine tähendas selgelt ainult ühte asja.”

Leedo ei välista, et asjade korraldamise eest sai hüvesid ka eksminister Urve Palo. “Ma ei saa ju selle kohta midagi öelda ja see on tema südametunnistusel, aga kui vaadata ta käitumist, on see väga võimalik,” märkis Leedo.

“Nüüd tagantjärele mõistame, et esimene konkurss oli selleks, et saada meie pakkumine, ja teine konkurss oli selleks, et meie pakkumine kopeerida. Ja kui neid pakkumisi omavahel võrrelda, siis need on ju päris ühesugused,” rääkis Leedo Päevalehele.

Holsmeri sõnul ei ole ta enda käitumisega altkäemaksu andmisele vihjanud. “Veel kord, nagu ütlesin eelmisel nädalal, see info ei vasta tõele ja ma olen valmis igal juhul oma õigusi kaitsma ja seda ka kinnitama. Sellist asja pole olnud ja ma ei ole küsinud mingeid hüvesid,” ütles Holsmer Päevalehele. “Ma ei ole mingil viisi ei läbi lillede ega otse ega kaudselt vihjanud sellele.”

“Ma võin aimata Leedo rünnakute motiivi Urve Palo suunal, aga ma ei mõista tema esitatavaid valesid minu aadressil,” ütles Holsmer. “Leedo valetab, öeldes, et mina oleksin otseselt või kaudsemalt küsinud tema käest mingeid hüvesid.”

Palo sõnul on parvlaevahanke õiguspärasust kinnitanud mitmes hagis kõik kohtuinstantsid ning ka riiklik järelevalve ja riigihangete vaidluskomisjon. “Hanke võitis parim pakkuja, kelleks oli TS Laevad,” ütles Palo Päevalehele ja lisas, et hange toimus korrektselt.

BNS

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 196 korda, sh täna 1)