Koovi külakool sai graniidist mälestustahvli

KOKKUTULNUD: I rida: Leili Lüüding, Lauri Lüüding, Helle Kukk; II rida: Asta Loik, Asta Kuivjõgi, Monika Laesson, Eevi Tiitsar, Olev Kuivjõgi, Kristjan Lüüding, Villu Lüüding, Eve Jõgi, Diane Lüüding, Andrus Lüüding, Raivo Salong; III rida: Olev Ait, Karol Sulg, Ahto Väli, Andi Kuivjõgi, Daniel Lüüding, Allan Alev. Foto: Jaana Puksa

KOKKUTULNUD: I rida: Leili Lüüding, Lauri Lüüding, Helle Kukk; II rida: Asta Loik, Asta Kuivjõgi, Monika Laesson, Eevi Tiitsar, Olev Kuivjõgi, Kristjan Lüüding, Villu Lüüding, Eve Jõgi, Diane Lüüding, Andrus Lüüding, Raivo Salong; III rida: Olev Ait, Karol Sulg, Ahto Väli, Andi Kuivjõgi, Daniel Lüüding, Allan Alev. Foto: Jaana Puksa

Taasiseseisvumispäeva, 20. augusti keskpäeval kogunes Koovi külakooli asupaika tähistavate vanade põliste vahtrate juurde üle kahekümne inimese. Kooli asupaika tähistab ka koolimaja ümbritsenud vana kiviaia alus.

Tänu Koovi ja Kipi küla heale koostööle ja Koovi külast pärit õpetajale – koduloolasele Enno Kallastele, kes kirjutas Koovi küla ajalugu ja olustikku paberile juba 1996. aastal. Ja nüüd, aastaid hiljem tekkis võimalus raiuda Koovi külakoolis 19. sajandi lõpuaastatest töötanud õpetajate nimed – Aadu Nõulik, Eduard Sulg, Mihkel Uks, Aleksander Poopuu, August Mälk – mustast graniidist mälestustahvlile.

Tänusõnad Kellamäe kiviraiduritele!

Kooli rajamise ja seal töötanud õpetajate kohta jagasid kokkutulnutele väga huvitavaid teadmisi Koovi külas sündinud ja õpetajaiks saanud Eevi Poopuu-Tiitsar ja Asta Kallaste-Loik. Aitäh neile!

Samuti tekkis külaseltsil juba aasta tagasi mõte paigaldada omaosaluse korras koolimaja asukohale mälestuskivi lähedale istepink. Need mõtted on meil nüüd täide viidud.

Tänusõnad selle toreda päeva ja ettevõtmise eest kuuluvad veel Kipi ja Koovi küla elanikele ja Lääne-Saare vallavalitsusele, kes meid toetasid. Aitäh kõigile!

Kristjan Lüüding,
Kipi ja Koovi külavanem

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 81 korda, sh täna 1)