Kas vaid inimlik ahnus?

Tallinna Sadama juhtidele makstud pistis on Eestis rekordiline, milleni pole seni küündinud ükski kurjategija.

Nimelt on Eesti Ekspressi ajakirjanikud välja uurinud, et Tallinna Sadama juhid küsisid kahe peale koguni üle nelja miljoni euro altkäemaksu. Sellest pea pool kanti neile juba ka üle. Sealjuures vormistati meelehea tasuna konsultatsioonide eest. Seega maksti peale tegevusele, mille eest mehed riigilt nagunii kopsakat palka said.

Otsapidi juurtega Saaremaalt pärit Allan Kiil ja tema kolleeg Ain Kaljurand lisandusid kurikuulsasse nimekirja, mida seni on juhtinud riigilt 8 miljonit krooni ehk üle 500 000 euro varastanud Avo Viiol ja saarlane Ahto Kalamees, kes varastas riigifirmalt EVR Cargo 900 000 eurot.

Kaitsepolitsei on öelnud, et ministrid teadsid Tallinna Sadama juhtide tegevuse uurimisest. Paratamatult tekib aga küsimus, kuidas lasti meestel edasi tegutseda saarlastele nii olulises küsimuses nagu parvlaevahange otsuste langetamisel.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 279 korda, sh täna 1)