Eakate päev möödus päikesepaistes

Orissaare kuulus staadionitamm pakkus kuumal päeval kaunitele vanaprouadele kosutavat varju. Foto: erakogu

Orissaare kuulus staadionitamm pakkus kuumal päeval kaunitele vanaprouadele kosutavat varju. Foto: erakogu

Orissaare valla eakad koos oma külalistega Tori ja Pöide vallast veetsid toreda päeva Orissaare staadionil.

14. augustil kella kümne paiku hommikul hakkas staadionile kogunema nooruslikke prouasid ja ka härrasid, et võtta vastu kaugemaid külalisi Tori vallast. Kell 11 alustasime oma seekordset päeva “Saaremaa valsi” tantsimisega.
Seejärel sai sõna Orissaare vallavanem Vello Runthal, kes tervitas eakaid juba traditsiooniks kujunenud päeva puhul.
Seejärel tutvustasin mina päevakava ja rääkisin ka sellest, kuidas eakate päev üldse alguse sai. Samuti meenutasin, kes on meil varasematel eakate päevadel külas käinud.

Siis aga hakati mõõtu võtma petangis ja saapaviskes. Viimases selgitati välja ka Orissaare valla eakate meister.

Võistlused peetud, asuti keha kinnitama. Kõhtu täitsid Ants Tappeli keedetud kalasupp, maitsvad suitsuahvenad ja külaliste toodud kringel. Kuna seekord oli osavõtjaid rohkem kui tavaliselt, siis tuli supile ja kringlile lisa tuua.

Kontserdil esinesid meie valla Ehaviiru lauljad-tantsijad, Pöide Aderkass ja Tori eakate klubi tantsurühm. Päev lõppes kõikide toetajate ja kaasalööjate tänamise ja võistluste parimate autasustamisega.

Juba päris algusest peale on üritusele õla alla pannud OÜ Novara, OÜ Viitanet, Koplimäe mahetalu, PAI salong, Orissaare ilu- ja tervisesalong Pritsukas ning FIE Urmas Sinilind. Seekord liitusid veel Haikaranpesä puhkemajad ja S.I.N.U ilusalong.

Tänan ka Elo Lembrit, Rait Goidinit, Ants Tappelit, Igor Raadelit, Ulvi Aeru. Oma panuse ürituse õnnestumisse andsid Andla Rüütel, Milvi Viss, Koidu Prii, Saima Kütt, Siiri Reek, Anu Viljaste ja Reet Saulin.

Kõik eakate päevad on videole võtnud meie alaline kaameramees Ilmar Põldemaa.

Suur tänu veel kord kõigile osavõtjatele ja toetajatele. Loodan, et seekordne vihmata päev oli meeldejääv.

Maaja Vabrit

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 73 korda, sh täna 1)