Noore riigi mured

Eesti Vabariigi algusaegadel tehti paljugi, milleks praegu mitut luba ja kümmet kooskõlastust vaja läheb, täitsa niisama, nii-öelda omal algatusel. Nüüd on aga üha jõudsamalt üles kerkinud vajadus paberimajandus reaalse olukorraga ühtima saada. Niisiis ujub pinnale mitmeid omapäraseid seiku.

Üks säärane näide on Kärla aleviku Pargi tn 3 kortermaja. Ehitisregistri järgi peaks maja olema soe tänu kaugküttele. Tegelikult kasutab aga kaks kolmandikku korteritest hoopis elektrikütet. Ilmselt veeti keskkütteradiaatorid aastaid tagasi lihtsalt majast välja ja pandi elektrit tarbivad kütteseadmed asemele. Praegu paistab, et ametlikes dokumentides ei kajastu toonane tegevus kuidagi.

Mida aga sellistel puhkudel teha või keda siis ikkagi süüdistada? Süüdistamine vist parim lahendus siinkohal siiski ei ole ja vaevalt sellega midagi ka saavutataks. Jääb loota, et vastavad instantsid suhtuvad olukorda mõistlikult ja küllap saab siingi paberimajanduse tegelikule olukorrale vastavaks muuta, mitte vastupidi.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 110 korda, sh täna 1)