Rääkigem omavahel

Inimene on ütlemata emotsionaalne tüüp. Kõik, millega püütakse tungida tema territooriumile ja mis on vähegi kahtlane, tekitab kohe trotsi. Taas uuele ringile läinud motoraja meeste plaan on üks nendest.

Motoentusiastid on juba aastaid proovinud Roomassaarde rajada keskust, mis ei oleks vaid motomeeste jaoks. Tõepoolest, põhirõhuga tehnikateemadel, kuid teiste alade lisandväärtusega.
Kuid juba enne, kui üleüldse konkreetsete plaanide, eskiiside või isegi planeeringuteni jõutaks, on kohalike vastuseis tugevam kui motoraja mürasein. Kohalikke võib mõista, kuid samas võiksid nad ka arendajad ära kuulata.

Sinna rajatav ringrada ei oleks kindlasti esimene linna piires. Võtkem kasvõi Pärnu servas Audrus asuv motorada, mis kulgeb suisa elamurajooni kõrval. Pole suurt vastuseisu kuulda olnud. Läti Bikernieki rada on samuti linnas. Roomassaare on ikkagi üsna linnaserv ning peamiselt sadama- ja tööstusala. Palgiveoautod vuravad 24/7 sadama poole, napid sajad meetrid elumajadest eemal. Motorajale esitatud tingimused on kindlasti palju karmimad. Seega saaks ka elanike hirmud maandada. Ehk võtaks ajal, mil toonitatakse turismi ja võimaluste arendamist, korraks emotsioonid maha ja selgitaks täpselt soove, plaane ja võimalusi. Rääkimist on see asi kindlasti väärt.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 233 korda, sh täna 1)