Saarlased eelistasid Tallinna tehnikaülikooli (3)

Eesti tähtsamate ülikoolide statistika näitab, et sel aastal eelistasid paljud Saare maakonnast pärit abituriendid või varem gümnaasiumi lõpetanud Tallinna tehnikaülikooli. Eelistatumad erialad on seotud kas majanduse, informaatika või tehnoloogiaga.

Tallinna tehnikaülikoolis asub peagi õppima 77 Saare maakonnast pärit tudengit. Valiku tegid nad 26 eriala vahel, kusjuures populaarsemad olid TTÜ Kuressaare kolledžis pakutavad erialad.
Näiteks asub eeloleval õppeaastal kolledžis väikeettevõtlust tudeerima koguni 16 ning meretehnikat ja väikelaevaehitust 10 meie maakonnast pärit tudengit.

Kuressaare kolledži õppedirektori Kaia Eelmaa sõnul on nad väga rahul, et väikeettevõtlust asub tänavu õppima suur hulk saarlasi. “Omal ajal, kui selle õppekava avasime, mõtlesimegi eelkõige just töötavate saarlaste peale, kellel on gümnaasiumihariduse omandamisest juba mõni aasta möödas,” ütles ta. “Soovime, et need inimesed saaksid töö ja perekonna kõrvalt omandada kõrghariduse, ilma et peaksid kodusaarelt lahkuma.”

Tehnikaülikooli mandril õpetatavatest erialadest olid sel aastal saarlaste seas popimad äriinfotehnoloogia ja informaatika, mida sügisest asub õppima vastavalt seitse ja kuus Saaremaalt pärit tudengit.

Tallinna ülikoolis hakkab peagi algaval õppeaastal õppima 54 inimest, kes on oma elukohaks märkinud Saare maakonna. Nende seas olid populaarsemad erialad alushariduse pedagoogika, õigusteadus ja psühholoogia.

Tartu ülikoolis hakkab kõrgharidust 24 erialal omandama 34 Saaremaalt ja Muhust pärit noort inimest. Popimad erialad on informaatika ning inglise keel ja kirjandus.

Eesti maaülikooli pääses tänavu 21 Saare maakonnast pärit tudengit. Maaülikooli populaarsemad erialad on saarlaste seas ettevõtlus ja finantsjuhtimine ning tehnika ja tehnoloogia. Ühtekokku tegid saarlased valiku üheksa maaülikooli pakutava eriala vahel.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 508 korda, sh täna 1)