Kellel on Venemaal kallimad käekellad?

HINNALINE: Venemaa hinnalisim käekell olevat Tšetšeenia Kremli-meelsel valitsejal Ramzan Kadõrovil. Tema randmel ilutsev ajanäitaja maksvat suisa 280 000 dollarit ja seda kella olevat maailmas vaid 33 eksemplari. Kadõrovi kuusissetulek on ametlikel andmetel aga vaid 104 000 dollarit.

HINNALINE: Venemaa hinnalisim käekell olevat Tšetšeenia Kremli-meelsel valitsejal Ramzan Kadõrovil. Tema randmel ilutsev ajanäitaja maksvat suisa 280 000 dollarit ja seda kella olevat maailmas vaid 33 eksemplari. Kadõrovi kuusissetulek on ametlikel andmetel aga vaid 104 000 dollarit.

Peamiselt majandus- ja äriuudiseid edastav Vene telekanal RBK koostas hiljuti pingerea hinnalistest käekelladest, millega riigi mõjukad isikud on telekaadrites uhkeldanud.

Kõige kallimat käekella kannab RBK andmetel Tšetšeenia kindlakäeline ja võimukas liider Ramzan Kadõrov. Tema rannet ehib Šveitsi Greubel Forsey küllaltki uus mudel, mis maksab telekanali andmetel ligi 280 000 dollarit. See kell on tõeline haruldus, kuna seda on toodetud vaid 33 eksemplari. Tõenäoliselt on just sellega seletatav ka kella kõrge hind.

Peagi ametit vahetav Venemaa raudteede president Vladimir Jakunin on nimekirjas teisel kohal. Teda on teleekraanil nähtud kandmas Saksa kella A. Lange & Söhne – Lange 1 Tourbillon, mida lasti välja kompanii 165. juubelisünnipäevaks 2010. aastal vaid 165 eksemplari. Kompanii Venemaa esinduses öeldi telekanalile, et selle kella hind on praegu 5,7 miljonit rubla (paari nädala taguse kursi järgi 85 000 dollarit). Teistel andmetel küündivat haruldase kella turuhind aga kaugelt üle 100 000 dollari.

Praeguste hindade järgi olevat see käekell vähemalt neli korda kallim kellast, mida Jakunin kandis 2009. aastal. Toona uhkeldas ta sama firma kellaga seeriast Grande Lange, millel oli must sihverplaat.

Kommertspanga VTB (end Vneštorgbank) president, vene-juudi päritolu ärimees Andrei Kostin kannab aga praegu palju odavamat käekella, kui 5–6 aastat tagasi. Sel suvel nähti tema randmel kella Breguet Torbillon Automatic Power Reserve, mis maksvat ligi 140 000 dollarit. See on pea kaks korda odavam kui Patek Philippe Sky Moon, millega Kostin eputas 2009. aastal.

Venemaa teine mõjukas pankur, Sberbanki president German Gref on aga jäänud truuks Breguet’ kellale, mille ta olevat 2009. aastal ostnud vaid 14 000 dollari eest.

Meie idanaabri suurima naftafirma Rosneft juht Igor Setšin kannab plaatinast Rolexit hinnaga 60 000 dollarit. Rolex on ka Venemaa lastekaitsevolinikul Pavel Astahhovil. Tema Rolex maksvat aga 50 800 dollarit.

Venemaa riigiduuma ülemkoja föderatsiooninõukogu spiiker, Peterburi endine kuberner Valentina Matvijenko kannab erinevaid käekelli. Eriti pidulikel puhkudel kandvat ta Prantsuse firma Chanel käekella (täpsemalt Chanel J12 Quarz 33 mm H1420), mis maksvat vähemalt 32 500 dollarit. 2009. aastal kandis Matvijenko kella Harry Winston, Avenue Captive, mille hind oli 26 600 dollarit.

Argipäevade jaoks on Matvijenkol aga palju odavam eredavärviline Itaalias valmistatud Toy Watch, mis maksab vaid 80 dollarit. Oma käekelli vahetavat Matvijenko sageli vastavalt sellele, millist värvi rõivaid ta parasjagu kannab.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 384 korda, sh täna 1)