Marie Pihlas sai purjetamise Zoom8-klassi maailmameistrivõistlustelt hõbemedali

Foto: Tambet Allik

Foto: Tambet Allik

Saaremaa merispordi seltsi noor purjetaja Marie Pihlas võitis Austrias St. Gilgenis Wolfgangsee järvel toimunud Zoom8-klassi maailmameistrivõistlustel hõbemedali.

“Ise olen tulemusega üsna rahul, kuigi eksimusi oli,” kinnitas Pihlas, lisades, et hõbemedal on talle tähtis, kuna on siiani tema parim tulemus, kuid on arenemisruumi. Oma sõnul lootis ta sõita esiviisikusse, medalist unistada ei osanud.

Ühe sõidu võitnud ning lisaks veel 2. ja 8. koha saanud Marie Pihlas hoidis juba avapäeva järel teist kohta. Mitmel päeval tuult ootama pidanud purjetajad said lõpuks kirja üheksa võistlussõitu. Marie Pihlas võitis kolm sõitu ja kogus kokkuvõttes 31 punkti. Maailmameistriks tulnud austerlane Anna Rupp sai vaid ühe punkti võrra vähem – 30 (purjetamises võidab väikseima kohapunktide arvuga sõitja – toim).

“Võistlus oli pingeline, sõidud tulid hästi välja, kuid enamik starte mitte,” tunnistas Marie Pihlas. “Mul on järvedel purjetamisega vähe kogemusi, eelistan merel purjetamist. Esikohast jäi väga vähe puudu, tagantjärele mõeldes oli mitmes sõidus võimalus see üks punkt tasa teha.”

Poiste arvestuses sai Joosep Laus 14. ja Sander Puppart 20. koha.

Omamoodi märgiline on Pihlase hõbe seetõttu, et järgmisel aastal toimub sama võistlus Roomassaare sadamas.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 549 korda, sh täna 1)