Elagu Leedri!

Leedri küla on uhke küla. Igas mõttes. Nii oma olemuselt kui ka elanike poolest. Ka elanikud on oma küla üle uhked. Ja põhjusega.

Pole just väga palju külasid, kes saavad kiidelda sellega, kuidas neile inimesi juurde tuleb. Mitte ei lähe ära. Leedriga tutvudes võib arvata, et just selline võis olla üks küla kunagi. Siis, kui maal veel rohkem inimesi elas

Saaremaale ei ole varem Aasta küla nominenti tulnud. Karala on olnud rahva lemmik ning sama oli ka Leedri sel aastal. Nüüd tegi Leedri kuldse duubli ja võttis ka selle ”päris” tiitli ära.
Tegelikult ei ole see ime. Ükskord pidi see tiitel ka siia Eestimaa kanti jõudma ning kui aus olla, siis Leedrist paremat saajat on raske välja mõelda.

Kui kolm valda ühinesid Lääne-Saare vallaks, siis Lümanda rolli nähti suuresti just kogukonnategevuste edendamises. Pisikeses vallas on väga tugevad külad ning Leedri on nimelt üks nendest mitmest, kes alati kiidusõnu sai. Öeldakse, et tiitlit on raske saavutada, kuid veelgi raskem on seda taset hoida. Saarte Hääl ühineb õnnesoovidega ning usub, et Leedri külal jätkub jaksu kesta veel kaua ja tublisti.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 176 korda, sh täna 1)