Roomassaares tulevad maailma-meistrivõistlused

Saaremaal toimuvad järgmisel aastal esimest korda Zoom8-klassi purjetamise maailmameistrivõistlused, mis saavad teoks Roomassaare sadamas. Varem on Saaremaa võõrustanud jääpurjetamise EM-võistlusi. Võistlusi võõrustab Saaremaa merispordi selts.

Eesti jahtklubide liidu peasekretär Ott Kallas kinnitas Saarte Häälele, et otsus 2016. a MM-i toimumise kohta Roomassaares on tehtud. Kuupäevad vajavad tema sõnul veel klassiliidus kinnitamist, kuid arvatavasti toimub võistlus augusti alguses.

Nädalapäevad kestvale võistlusele on Ott Kallase sõnul oodata kindlasti üle saja paatkonna. Lisaks muidugi treenerid ja saatjad. Zoom8 on noortele mõeldud paadiklass, mis on üleminekuks kõige pisematelt, Optimist-klassi paatidelt suurematesse paadiklassidesse.

Saaremaa purjetajad on Zoom8-klassis olnud vägagi edukad. 2005. aastal tuli Kaarel Kruusmägi Euroopa meistriks, 2009 sai EM-il pronksi Aksel Artus. 2013. aastal pälvis Martin Õunap maailmameistrivõistlustelt pronksmedali.

Praegu on käimas tänavused MM-võistlused, sedakorda Austrias. Saarlastest osalevad seal Marie Pihlas, Joosep Laus ja Sander Puppart.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 115 korda, sh täna 1)