Liiklusest eemaldati kuus joobes juhti

Nädalavahetuse märksõnadeks Saaremaal olid taas joobes juhid ja liiklusõnnetused. Kuressaare politseijaoskonna patrulltalituse juhi Matis Siku sõnul võis alkoholi tarvitanud sõidukijuhtidest rääkida kuuel juhul.

Neist neljal juhul alustati väärteomenetlust ja kahel juhul kriminaalmenetlust. “Neli juhti tabas politsei ise, kahel juhul toimus liiklusõnnetus, kus sündmuskohal või vahetult peale sündmust tuvastati juhil alkoholi tarvitamise tunnused,” ütles Sikk.

Toimunud liiklusõnnetuste puhul vajasid mõlema sõiduki juhid arstiabi ja toimetati Kuressaare haiglasse.

Laupäeval, 25.07. toimus kella 20 paiku liiklusõnnetus Kihelkonna vallas Pidula-Veere tee 5,1. kilomeetril, kus juhtimisõigust mitteomav 1962. aastal sündinud Hubert sõitis mootorrattaga Yamaha XTZ660 teelt välja kraavi. “Juhi joove on küll kontrollimisel, kuid alustatud on kriminaalmenetlust,” täpsustas Sikk.

Teisel juhul toimus liiklusõnnetus pühapäeval Kärla alevikus, kui 1986. aastal sündinud Tarmo sõitis autoga teelt välja. Ka selle juhtumi puhul on juhi joove kontrollimisel, kuid politsei hinnangul võib arvata, et oma rolli mängis ka seal alkohol.

Sikk lisas, et tegemist oli tegelikult õnneliku õnnetusega, sest auto muutus rusuhunnikuks ja juhi pidid päästjad sõidukist välja lõikama. “Kõrvalistuja pääses aga autost ise välja ja sisuliselt ilma vigastusteta,” rääkis Sikk.

Laupäeval toimus Kuressaares neli plekimõlkimist, kus inimesed vigastada ei saanud. Kolmel juhul neljast jäi asi kindlustuste lahendada, ühel juhul alustati väärteomenetlust.

Nädalavahetusel tabati maakonna teedelt neli kiiruseületajat, kaks alkoholi tarvitamise tunnustega alaealist ning arestikambrisse toimetati kainenema kolm meesterahvast.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 914 korda, sh täna 1)