Turuletid on vallutanud värske kartul

Foto: Anni Viskus

Foto: Anni Viskus

Sel nädalal on turulettidest valdava osa enda alla võtnud kartulid ja kurgid, millest võib välja lugeda, et maasikahooaeg on peagi lõpule jõudmas. Värske kartuli kõige odavam kilohind on 1.50. Lisaks kartulile võib turult leida sibulat, küüslauku, tilli, kapsast, porgandit ja hernest. Viimase kilohind on kõigil müüjail 4 eurot.

Välja on ilmunud esimesed soolakurkide müüjad. Piret Lembri sõnul läheb müük väga hästi ja enamasti ostetakse kõik viis kilo, millega ta hommikul turule tuleb, ka ära. Sama kinnitas tema kõrval müüv Maie Vahter.

Eelmise nädalaga võrreldes on ka rohkem vaarika- ja mustikamüüjaid. “Vaarikaid on sel aastal vähem. Eelnevatel aastatel on saak pisut parem olnud,” teadis rääkida Vilja Õunpuu (fotol), kelle käest saab lisaks vaarikatele ja mustikatele osta punast ja musta sõstart. Õunpuu lisas, et sel aastal tundub mustikaid metsas rohkem olevat, sest kuigi need on alles valmimas, on neid metsa all juba omajagu.

Müügi üle ta ei nurisenud, 1 euroga müüdavad väikesed vaarikatopsid pidid letilt üsna kähku kaduma, peamisteks ostjateks soomlased. “Just enne üks soomlane rääkis, et neil on ka palju seeni ja marju metsas, aga keegi kahjuks ei viitsi korjata,” selgitas ta

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 817 korda, sh täna 1)