Tööpäev selle suve suurobjektil

UUS ILME: Saaremaa suurim lasteaed on endale saanud toreda mänguväljaku. Foto: Irina Mägi

UUS ILME: Saaremaa suurim lasteaed on endale saanud toreda mänguväljaku. Foto: Irina Mägi

Käes on reede pärastlõuna, kuid töönädala lõppu aimata ei ole. Kuressaare Ida-Niidu lasteaed peab augusti keskpaigaks valmis saama ja seepärast on ka nädalavahetusel vaja tööd vihtuda. Tahavad ju mudilased ja õpetajad sügisel ennast uues majas sisse seada.

Ilm on kergelt pilves. Vaat, et hakkab veel sadama. Õnneks või pigem kahjuks, olenevalt riietusest ja ülesandest, on päris soe. Eriti neil, kel tuleb õues töötada. Soojusest annab tunnistust ka oranž tagi, mis on riputatud autotee ääres liivahunniku kõrval asuva ajutise liiklusmärgi peale.

Kohe värava ääres laovad tänavakive neli-viis töömeest. OÜ Klotoidi eestöölise-brigadiri Kalmar Rahu sõnul on teetööd lõppfaasis. “Võib olla järgmine nädal (käesolev nädal – toim) saab kivi pandud,” märgib ta.

Lisaks tänavakivide paigaldamisele hoolitsevad Klotoidi töötajad haljastuse eest. Praegu veel eriti palju rohelist silma ei hakka, kuid platsid, kuhu midagi istutada saab, on täiesti olemas.

Kive on mehed maha pannud juba poolteist kuud. Kalmar kui brigadir on vastutanud selle eest, et kõik vajalik olemas oleks ja töö organiseeritult kulgeks.

“Kõik see võtab aega ja eks ma löön käed ise ka külge,” selgitab Kalmar, milles tema ülesanded seisnevad. Lisaks seab ta kõik vajalikud kõrgused ja kalded paika. Ikka selleks, et tee õige nurga all oleks ja taevast tulev vesi kuhugi kogunema ei hakkaks.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 655 korda, sh täna 1)