Noortel suvel tööd jagub

TUTVUS LOEB: Hanna Aksalu usub, et ilma tutvusteta on Kuressaares pea võimatu tööle saada. Foto: Gert Tammel

TUTVUS LOEB: Hanna Aksalu usub, et ilma tutvusteta on Kuressaares pea võimatu tööle saada. Foto: Gert Tammel

Vaatamata muutlikule ilmale on suvi ning turismihooaeg Saaremaal täies hoos. Kuurortlinnana loob Kuressaare noortele tööotsijatele parasjagu võimalusi mitmesugustes valdkondades ning usinamad on juba oma töö leidnud.

Kuressaare gümnaasiumi lõpuklassi õpilane Svea Tarkin, kes on tööd leidnud Saare Golfis caddiemaster`ina, on oma suvise rahateenimisega väga rahul. “Kuna töötasin eelmisel aastal samas majas Mo restoranis, kuhu sain sõbra kaudu, kirjutas ja kutsus restorani teenindusjuht mind ka sel aastal tööle. Edasi suhtlesin juba uue tööandjaga.”

Hooajalise töö nappuse üle tüdruk oma kodulinnas ei kurda. “Arvan, et Kuressaares on töö leidmine täielikult kättevõtmise asi, sellega tuleb lihtsalt aegsasti tegeleda, sest keset suve on parimad kohad enamasti juba eest napsatud,” leiab ta.

Töö tutvustega

Hetkel kohvikus Kookos töötav Saaremaa ühisgümnaasiumi abiturient Hanna Aksalu jõudis töökohani tutvuste kaudu. “Graafik jätab aega elamiseks, kollektiiv on mõistev ja sõbralik,” iseloomustab ta oma tööd. “Aga ilma tutvusteta on meie linnas pea võimatu tööle saada,” arvab ta.

Anni Viskus, Gert Tammel

Edasi loe tänasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 564 korda, sh täna 1)