Repliik: Egode hoop Saaremaale (4)

Kuhu küll turistid jäid? Kuressaare juuksur, kelle juurde möödunud aastal oli võimatu aega saada, pakub nüüd lahkelt: tulge, millal tahate.

Suur pood, kuhu läksin järjekordi kartes viimases hädas, ootab laupäeval täiesti inimtühjana. Meie suvemajast ei sõida päikeselisel pühapäeval mööda peaaegu ühtegi turisti.

Väinamere Liinide andmed näitavad, et nad on vedanud sel suvel ligi kümnendiku vähem inimesi kui mullu. Seni külastajate hulk aasta-aastalt ainult suurenes. Ootamatuks ei saa nüüdset langust siiski nimetada, sest seni perfektselt toiminud parvlaevaliiklus ei meelita enam sõitma – liiga palju ebakindlust. Ministrid Juhan Parts ja Urve Palo, lihtsalt suurepärane, et te oma riigikapitalistlikes unistustes kohaliku majanduse unustasite! Vjatšeslav Leedole ka tänu, et ta ei suutnud hoiduda kiusatusest ajastada oma vastulöök kõige valusamale perioodile.

Krister Paris
Ilmus Eesti Päevalehes 6. juulil

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 728 korda, sh täna 1)