VIDEO JA FOTOD: Naised alistasid võrkpalli kullaheitluses igipõlised rivaalid (1)

VEDUR: Nette Peit vedas naiskonna võidule. Foto Raul Vinni

VEDUR: Nette Peit vedas naiskonna võidule. Foto Raul Vinni

Traditsiooniliselt on Saarte mängude naiste võrkpalliturniiri finaalis vastamisi Saaremaa ja Fääri saarte naiskonnad, nii ka Jerseyl. Seni on kuldmedaleid võidetud üle mängude ja kuna Bermudal said saarlannad kaotuse, siis nüüd oli meie kord võita.

Saaremaa alustaski bravuurikalt ja asus kohe juhtima 6:0 ja 18:10 ning avageim võideti tänu tugevale servile 25:16. Teises geimis oldi hädas blokiga ja nii tunnistati omakorda vastaste 25:15 paremust.

„Meie algus oli väga hea, sest olime hästi valmistunud,“ tunnistas treener Raili Sepp. „Ei usu, et me teises geimis mõtlesime kergele võidule ja andsime seepärast pisut järele. Võib-olla jäi meie palling pisut nõrgemaks ja selle võrra said fääride tüdrukud selle paremini kätte.“

Kolmas geim arenes punkt-punkti mängus. Nette Peiti rünnakutest said saarlannad lõpuks 23:19 ette ja võitsid 25:23. Ka neljandas geimis kuulus initsiatiiv saarlannadele, sest Eliisa Peiti rünnakust saadi ette 13:8, Maali Kanemägi servidest suurendati eduseis 16:8-le. Kaisa Õunpuu lõi 22:14 ja lõppseisuks vormistati 25:15.

„Surusime nad serviga ära,“ rääkis Raili Sepp. „Fäärid ei saanud rünnata ja pidid palle päästma, surusime oma taktika peale. Olen naiskonnaga läbi turniir väga rahul ja tuleks teinekordki mängima.“

Naiskonna kapten Nette Peit ütles, et Saaremaa ja Fääri saared on väga võrdsed võistkonnad. „Täna oli palju servivastuvõtus kinni, kellel see oli parem, see ka võitis,“ märkis ta.

„Me tegime võistkondlikult väga hea esituse ja kõik andsid endast parima. Me olime hästi valmistunud ja ei soovinud korrata Bermudat. Naiskonna liidrina tuli korra mängu enda kätte võtta ja eks ma pidin vedama vahepeal seda vankrit.“

Fotod Raul Vinni

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 667 korda, sh täna 1)