Kuidas taluhoovist saab loetud tundidega õdus festivalipaik

HALLOO-HALLOO: Villu Veskil on korraga käsil kaks telefonikõnet – festival tahab korraldamist! Foto: Irina Mägi

HALLOO-HALLOO: Villu Veskil on korraga käsil kaks telefonikõnet – festival tahab korraldamist! Foto: Irina Mägi

Kes on käinud kas või korra Muhu tulevikumuusika festivali Juu Jääb kodus Nautse Mihkli taluhoovis, see teab, kui õdus seal on. Et see õdusus sünnib valdavas osas napi päevaga, teavad täpsemalt ehk vaid need, kes selle festivalihõngu paigale annavad.

Tunnike pärast nädala keskpaiga keskpäeva on Nautse Mihkli hoov saginat täis. Samal õhtul kuulutatakse festival avatuks, ent siiski linnas. Juba mõne hea aasta on festivali avakontsert toimunud just Kuressaares. Nõnda on Nautse Mihkli talu hoov alles “pooleli” ja paanikaks pole põhjust – ju jõuab. Nagu Juu Jääbki. Sõnamäng, kui keegi ei tabanud.

Keset taluhoovi kõrguvad tellingud. Need on need kaks kõrget “torni”, millest teadupoolest saavad nn Muhu ukse mustrilised sambad pealava külgedel. Lava veel pole. Kohe üldse mitte. Aga sellestki pole lugu – mehed, kes lava püsti panevad ja paika sätivad, on olemas. Moodulid, millest lava sünnib, on samuti. Üksteise järel ilmuvadki murule “lavalauad”.

Edasi loe tänasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 569 korda, sh täna 1)