UUS! Astes hukkusid kortermaja põlengus mees ja naine (FOTOD) (14)

Fotod: Irina Mägi

Fotod: Irina Mägi

Täna varahommikul kell 3.26 sai häirekeskus teate, et Saaremaal Lääne-Saare vallas Aste alevikus on kortermajas tulekahju.

Kuressaare operatiivkorrapidaja Reinar Ivanovi sõnul oli kohale sõites kaugelt eemalt näha musta tossu Aste aleviku kohal, kohale jõudes olid leegid trepikojast väljas ja põles trepp. Esimesena sündmuskohale jõudnud Kuressaare päästjad alustasid kohe teise korruse akendel olevate inimeste päästmisega. Ivanovi sõnul oli majas viisteist kuni kakskümmend inimest ja enamus said hoonest omal jõul ja naabrite abiga välja.

Päästjad tõid majast välja viis keskeas inimest. Kahe teise korruse korterist väljatoodud inimese, 63-aastase naise ning 56-aastase mehe, elu ei suudetud päästa. Päästetud kontrolliti kohapeal meedikud poolt üle ja nad toimetati Kuressaare haiglasse. Ivanovi sõnul olid päästetööd raskendatud, kuna trepp oli ära põlenud ja elekter oli hoonest välja lülitamata. Päästjad sisenesid teise korruse korteritesse redelite abil, purustades aknaklaase.

Veel oli väga suureks tööd raskendavaks asjaoluks Ivanovi sõnul hulk ebakaineid ja agressiivseid inimesi, kes lubasid endale päästjate suhtes ebatsensuurseid väljendeid ja avaldasid agressiivsel moel arvamust, et päästjad ei saa oma tööga piisavalt hästi hakkama.

Põlevast hoonest saja meetri kaugusel oli Ivanovi sõnul ka teine põleng, leiti üks põlema pandud jalgratas ja kuuride vahel oli üritatud tuld süüdata. Selle põlengu oli pulberkustutiga aga keegi kustutatud

Maja muutus kasutuskõlbmatuks, tuli levis nii esimesele kui ka teise korruse korteritesse ja kustutamise käigus sai hoone tugevaid vee- ja suitsukahjustusi. Tulekaju tekkepõhjuse selgitavad välja menetlejad, kes hommikul sündmuskohale saabuvad.

Kustutustöödel töötasid Kuressaare põhi- ja paakauto, Kihelkonna põhiauto, Pihtla vabatahtlikud, Kuressaare operatiivkorrapidaja ja lisaks lasi Ivanov veelKuressaares mehitada teise põhiauto. Sündmuskohal töötas kolm kiirabibrigaadi, kaks Kuressaare haigla ja üks Orissaare kiirabibrigaad. Tulekahju lokaliseeriti kell 4.57 ning kustutati kell 5.49. Tulekahju täpsemad asjaolude selgitab välja menetlus.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 7 002 korda, sh täna 1)