UUS: Aste süütamises kahtlustatav on kinni peetud (10)

IMG_8496

Lääne-Saare vallas Aste alevikus kahe hukkunuga põlengu põhjustanud 22-aastane mees võeti menetlustoiminguteks vahi alla.

Saarte Häälele teadaolevalt on politseil alust kahtlustada, et ööl vastu tänast pani Astes kortermaja põlema päev varem Rootsist töölt saabudes pidutsema hakanud noormees. Joomasõpradega tekkinud konflikti tõttu süütas ta väidetavalt bensiiniga üle valatud jalgratta ja mopeedi ning seejärel korterelamu trepikoja.

Kahe teise korruse korterist väljatoodud inimese, 63-aastase naise ning 56-aastase mehe elu päästjatel ka kiirabil päästa ei õnnestunud.

Maja muutus kasutuskõlbmatuks, tuli levis nii esimesele kui ka teise korruse korteritesse ja kustutamise käigus sai hoone tugevaid vee- ja suitsukahjustusi.

Kuressaare politseijaoskonna juht Rainer Antsaar tunneb kaasa hukkunute lähedastele ja kõigile, kellele kannatusi põhjustati. „ Pärast seda, kui tekkis kahtlus, et tegemist võib olla süütamisega, oli politsei peamine eesmärk teo võimalik toimepanija kiiresti kinni pidada. Täna kella 7.40 ajal pidasime kahtlustavana kinni noormehe ning käimasoleva menetluse käigus kontrollime, millest ja kuidas kahe inimese hukkumiseni viinud sündmused alguse said,“ selgitab Antsaar.

Ringkonnaprokuröri Svetlana Maripuu sõnul on praegu teda süüdlasena käsitleda ennatlik, sest menetlus on alles algusjärgus ja karistus selgub kohtus süüdimõistmise korral. „Meest kahtlustatakse praegu süütamises, kahe inimese surma põhjustamises ettevaatamatusest ja avaliku korra raskes rikkumises,“ selgitab Maripuu. Lääne ringkonnaprokuratuur kavatseb kohtult taotleda kahtlustatava vahistamist.

Süütamises kahtlustatav oli viimati kohtu all 2013. aasta veebruaris, mil talle mõisteti kokku kolm aastat ja kaheksa päeva vangistust. Meest süüdistati toona varguses ja pudeliga tervisekahjustuse tekitamises ajal, mil ta kandis pool aastat varem määratud tingimisi karistust. Selle pälvis ta omakorda tanklast toime pandud varguse eest.

Aste tragöödiast pikemalt homsest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 4 729 korda, sh täna 1)