Enamik maakonna töötutest on naised

Töötud naisedSaare maakonnas registreeritud töötute seas on kõige rohkem 25–54-aastasi naisi.

Statistikaameti avaldatud andmed näitavad, et mai lõpu seisuga oli maakonnas registreeritud 556 töötut ehk märgatavalt vähem kui jaanuaris, mil töötuna oli kirjas 720 inimest. Võrreldes 2010. aasta mai lõpu seisuga on tänavune töötute arv väga väike – viis aastat tagasi oli see 1639.

“Kindlasti võis viie aasta tagune töötute arv olla tingitud ka masust,” tõdes töötukassa Saaremaa osakonna juhataja Ave Reimaa-Lepik. “Selle põhjus aga, et töötute arv on vähenenud, võib olla nii rahvastiku demograafiline vähenemine kui see, et tööotsingutel on mindud väljapoole Saaremaad. Samas olen ka seda meelt, et kui inimene ikka väga tahab tööd ja rakendust leida, siis ta leiab ka.”

Tänavu mais oli töötute arv suurim Kuressaares – 228. 126 töötuga järgnes linnale Lääne-Saare vald, kolmandal kohal oli Muhu vald 32 töötuga. Kõige vähem oli töötuid Ruhnu ja Torgu vallas – kummaski kaks.

“Meil Ruhnus on ju vähe inimesi ka,” tähendas Ruhnu vallavolikogu esimees Heiki Kukk. “Arvan, et need töötud ei ela üldse Ruhnus, vaid on tõenäoliselt saarele sisse kirjutatud suveruhnlased. Neil, kes siin aastaringselt elavad, on igaühel mingi ülesanne – ega saare peal ju hakkama saa ja läbi löö, kui ilma tööta istud.”

Edasi loe tänasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 397 korda, sh täna 1)