Võrkpallimehed pandi senisest rohkem pingutama (FOTOD) (1)

PALL MAHA: Villu Vahter on saarlastele löömas järjekordset punkti.  Foto Raul Vinni

PALL MAHA: Villu Vahter on saarlastele löömas järjekordset punkti. Foto Raul Vinni

Jerseyl toimuvatel Saarte mängudel võitis Saaremaa võrkpallimeeskond alagrupiturniiri viimases kohtumises Fääri saared küll 3:0, kuid pidi senisest palju enam pingutama.

„Fäärid on väga hea vastane, kes alles hiljuti said väikeste maade Euroopa meistrivõistlustel pronksmedali ja tegu on väga tugeva satsiga,“ kiitis treener Asko Esna vastast, lisades, et publikul oli mida vaadata ja mäng oli saarlaste jaoks õnneliku lõpuga.

Saaremaa mehed tulid esimeses geimis välja kaotusseisust 26:27, kui Cris-Karlis Lepa rünnakutest võideti 29:27. Teine võeti juba kindlalt 25:13 ja kui kolmandas juhiti juba 10:5 tundus, et mäng on tehtud.

Vastane polnud aga murtud, saarlaste blokk enam ei pidanud, Fääride mehed said mitu efektset punkti ja nad said koguni 17:15 ette. Siit jätkus punkt-punkti mäng, kui Villu Vahter vormistas lõppseisu 25:23.

„Läks pisut käest ära,“ tunnistas Asko Esna. „Tundus, et mehed lasid pisut jala sirgu ka, sest teine tuli lihtsalt. Aga nemad jälle ei andnud alla, võitlesid lõpuni ja ei andnud meile midagi niisama ning müts maha nende ees.

Asko Esna hinnangul ei mänginud Fääri saarte mehed kiirelt, pigem rahulikku ja kõrgemat tõstet. „Peame olema ise nahhaalsemad ja käed rohkem üle viima,“ leidis treener. „Kui oled harjunud kiirema tõstega, siis jääd ajastusega hiljaks ning pall tuleb bloki ja võrgu vahele. Seal patustasime ja väike varu on olemas.“

Poolfinaalis kohtub Saaremaa Bermudaga, teises mängus on vastamisi Ahvenamaa ja Fääri saared.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 415 korda, sh täna 1)