VIDEO: Purjetajate juurde tuleb jalutada mööda merepõhja

Jersey saare üks vaatamisväärsusi vähemalt Läänemere äärest tulijatele on siinsed tõusud ja mõõnad. Vesi kaob ja tuleb kaks korda päevas ning veetaseme vahe on ca 10 meetrit. See tähendab, et veepiir liigub rannast sadade ja sadade meetrite kaugusele ning paljastub üsna kaljune merepõhi.

Purjetajate võistluspaik on St. Aubini laht mille jahtklubi asub keset merd oleval kindlussaarel. Mõõna ajal saab St.Aubinist kindlusesse kuiva jalaga, muul ajal teenindab seda kohta ratastega paat mis mõeldud nii vees kui ka kuival maal sõitmiseks. Õunapi sõnul on väga kummaline starti minnes paati mööda kuiva maad tirida ning õhtul tõusu ajal tagasi tulles korralikult sadamasse purjetada ja kaldteed pidi paad üles viia.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 419 korda, sh täna 1)