Jaaninädalal reisis Saaremaale ligi 80 000 inimest (8)

Juunikuu lõppedes saab teha kokkuvõtteid, kuidas möödusid jaanipühad ja kogu juunikuu tervikuna parvlaevaliikluses.

Väinamere Liinide teenindusjuhi Anu Hiiuväina sõnul algab jaanipühade periood pühadele eelneva reedega ja kestab järgneva nädala lõpuni, sest täpselt nii pikalt sõidetakse seoses pühadega.

Tänavu sõitis ajavahemikul 19.–28. juuni Kuivastu–Virtsu liinil 28 247 sõidukit ja 79 001 reisijat, mis on, tõsi küll, 9 ja 10 protsenti vähem kui mullu. Vastukaaluks oli Rohuküla–Heltermaa liinil aga kasv võrreldes möödunud aastaga sõidukite osas 5% ja reisijate osas 8%. Kokku veeti Hiiumaa liinil üle mere 11 084 sõidukit ja 32 814 reisijat. “Kahe liini kokkuvõttes veeti mullu jaaniajal sõidukeid 5% rohkem ja reisijaid 6% enam,” ütles Hiiuväin.

Tänavu jaaniajal teenindati laevareisijaid sujuvalt, ei olnud pikki järjekordi ega ooteaegu. “Sellele aitas kindlasti kaasa ka suurem e-piletite osakaal ehk sõidukite parem hajutamine reisidele kogu päeva ja nädala ulatuses,” märkis Hiiuväin.

Juunikuus tervikuna veeti kahel liinil kokku sõidukeid mullu vaid 1% rohkem ja reisijaid 3% enam. Kuivastu–Virtsu liinil sõitis teenindusjuhi andmeil juunis 68 366 sõidukit ja 176 673 reisijat, mis on vastavalt 4 ja 5 protsenti vähem kui 2014. aasta juunis. Seevastu Rohuküla–Heltermaa liinil oli kasv võrreldes möödunud aastaga 6%. Kokku veeti Hiiumaa liinil 25 305 sõidukit ja 67 985 reisijat.

“Juuni on esimene kuu viimastel aastatel, kus suursaarte ja mandri laevaühenduses on ülevedu vähenenud, seni on olnud vaid kasv,” tõdes Anu Hiiuväin.

Väinamere Liinid teenindab aga juunikuust ka Vormsi saart ja kõigi liinide kokkuvõttes on tööd tehtud ikkagi rohkem kui mullu. Väinamere Liinide teenindataval seitsmel laevaliinil kokku veeti juunis reisijaid 259 669 ja sõidukeid 98 178, mis on mullusega võrreldes 1638 reisijat ja 983 sõidukit enam.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 462 korda, sh täna 1)