Pihtla kooli vilistlased ja õpetajad tulid kokku (1)

Pihtla kooli kokkutulek tõi laupäeval kokku ligi kakssada endist õpilast ja õpetajat.

“Mind üllatas, et nii tohutult palju rahvast kohale tuli,” rõõmustas kokkutulnute suure hulga üle kooli praegune direktor Elna Õunpuu. “Jõudsime registreerida 201 inimest, aga osalejaid oli kindlasti rohkem.”

Direktori sõnul võib ettevõtmise nii suure populaarsuse üks põhjus olla see, et eelmine kokkutulek leidis aset 14 aastat tagasi. “Kui vahe olnuks viis aastat, võib-olla poleks osalejaid nii palju olnud,” arvas Õunpuu.

Pärast Püha kirikus toimunud jumalateenistust, mille viis läbi õpetaja Anti Toplaan, jalutas rahvas koolimaja juurde, kus kokkutuleku avas vilistlane Krista Mägi. Sõna said vallavanem Jüri Saar ja direktor Elna Õunpuu.

Lühikontserdiga astusid üles koolipoisid ja -tüdrukud Robin Malk, Boris Jaagup Viin, Rebecca Reial, Marta Reial, Andra Õisnurm, Helena Õisnurm, Hilda Marie Loel ja Laura Külaots. Õpetaja Piret Aaviku juhendamisel esinenud lapsed laulsid vilistlaste kingitud uue süntesaatori saatel.

Vilistlaste esindajad viisid lilled endiste koolijuhtide ja õpetajate Mihkel Rahneli, Paul Saare ja Aili Kaasiku haudadele Püha kalmistul, kus meenutasid nende õpetajatega seotud seiku oma koolipõlvest.

Kokkutulnud said vaadata ringi koolimajas, kus praegu tegutseb ka lasteaed, ja jälgida saalis slaidiprogrammi, mille oli vanadest fotodest kokku pannud Krista Mägi.

Mägi ise lõpetas Pihtla kooli pool sajandit tagasi ja koguni kaks korda – kõigepealt 1961. aastal, kui kool oli veel seitsmeklassiline. Kuna siis avati koolis 8. klass, sai lõpetatud seegi.

Mägi sõnul tehti Pihtla koolis tema õpiajal väga palju sporti. “Igav meie kooliaeg küll ei olnud, pidevalt olime palliplatsil ja talvel suusatamas,” meenutas ta. “Kooli juures toredas kohas nimega Soobik tegid poisid jää peale karusselli, kus sõitsime kelguga õhtuni välja.”

Mägi tõdes, et kuigi tema koolimaja põles 1976. aastal maha, on alles tuttav kooliõu ning Soobik ja Metskoppel. “Ka me ise oleme olemas ja meie mälestused,” lausus Mägi, kelle klassi 18 lõpetanust oli laupäeval kohal 11.

Kokkutuleku eakamate osalejate hulka kuulusid kooli kauaaegne matemaatikaõpetaja Leida Saar ja vilistlane Vaike Pent.

Elna Õunpuu hinnangul õnnestus kokkutulek suurepäraselt. “Pikk pai ja suur kiitus kõigile osalejatele ja abilistele,” sõnas ta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 941 korda, sh täna 1)