Lapsed leidsid linnast granaadi

Foto: Lääne-Eesti pommigrupp

Foto: Lääne-Eesti pommigrupp

Esmaspäeval teatati Lääne-Eesti pommigrupile, et Kuressaare linnas on lapsed leidnud granaadi. Lääne-Eesti pommigrupp palus esialgu abi politsei- ja piirivalveametilt, et viimane aitaks leiukohta turvata. Kuressaare politseijaoskonna välijuht piiras leiukoha lindiga.

Politsei pressiesindaja Heiko Leesment kinnitas, et vajadusel on politsei kolleege päästeametist valmis abistama kõikides Eesti piirkondades. “Saaremaa pole selles osas erand,” sõnas ta.

Kohale jõudnud pommigrupi valvemeeskond tuvastas, et lapsed olid leidnud sütikuta Vene käsigranaadi F1. Demineerijad hävitasid granaadi.

“Paneme kõigile südamele, et kui leiate kahtlase eseme, ei tohi seda ise liigutada ega transportida, vaid tuleb kohe helistada numbril 112. Palume ka lapsevanematel rääkida oma lastele, mida sellises olukorras tegema peab,” ütles Lääne päästekeskuse pressiesindaja Katariina Vaabel.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 97 korda, sh täna 1)