Komisjon kinkis Leedrile lehise ja sai vastu kasevihad

MAA TULEB TÄITA LASTEGA: Leedri külavanema Indrek Tiitsoni peres sirgub kolm last. Pesamuna Hermiine Tiitson on isa süles. Seisavad Kärt (punases) ja Kristi Tiitson. Vasakul Tanel Talve. Foto: Irina Mägi

MAA TULEB TÄITA LASTEGA: Leedri külavanema Indrek Tiitsoni peres sirgub kolm last. Pesamuna Hermiine Tiitson on isa süles. Seisavad Kärt (punases) ja Kristi Tiitson. Vasakul Tanel Talve. Foto: Irina Mägi

Esmaspäeva pärastlõunal võõrustasid Leedri küla elanikud hindamiskomisjoni, kes valib üleriigilisel konkursil osalevate külade hulgast tänavuse aasta küla.

Komisjoni esimees, riigikogu spiiker Eiki Nestor kiitis külaelanikke, öeldes, et leedrilased on palju teinud oma kodukoha tutvustamiseks. Külainimeste ettevõtlikkusest rääkides nimetas Nestor neid väärtusi, sealhulgas tooteid, mis on ühe Saaremaa küla tuntuks teinud.

Külavanem Indrek Tiitson võttis vastu komisjoni kingituse siberi lehise, mille istiku oli välja pannud Nurga puukool. Kõik komisjoni liikmed said võõrustajailt kingiks värske kaseviha ja korvikese kohalike meistrite meenete ja toodetega, sealhulgas kadakasiirupiga. Vihad valmistas Osvald-Valdur Toop.

Külalistele anti mekkida ka ehtsat Saaremaa kesvamärjukest, mida pakkus õllemeister Ado Vakker.

Sellel aastal on Leedri juba kaks tiitlit võitnud. Saaremaa Kodukandi konkursil tunnistati Leedri maakonna aasta külaks ja televaatajad hääletasid Leedri rahva lemmikkülaks. 19. juuni hommikul edastas Eesti rahvusringhääling Leedrist otse-eetrisse “Terevisiooni” saate.

Öeldakse, et kolm on kohtu seadus. Kas Leedril õnnestub tänavu kolmandat korda pjedestaalile tõusta ja võita üleriigilises arvestuses aasta küla tiitel, selgub augustikuus Eesti külade XI maapäeval Säreveres.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 326 korda, sh täna 1)