Linnateatri järgmise aasta suvelavastus tuleb Debora Vaarandi ainetel (1)

Kuressaare linnateatri ja kirjanik Urmas Lennuki koostöös on 2016. aasta suvel plaanis lavale tuua suvelavastus Debora Vaarandist.

Näitekirjanik Urmas Lennuk tunnistas Saarte Häälele, et näidendit ta praegu otseselt veel ei kirjuta. “Olen nüüd pool aastat lugenud Debora töid ja püüdnud selgusele jõuda, mis oli see tema miski. Huvitav on olnud,” kinnitas ta.

Suvetükis saavad Lennuki sõnutsi jooksma ka mõned eluloolised liinid. “Tema mehed on iseenesest head karakterid. Ja kirglikud – oma töödes ja seisukohtades,” selgitas näitekirjanik. Debora ise on dramaturgi sõnutsi aga selline tasakaalukeel. “Nagu kaalud, millega seda ümbritsevat aega kaaluda.” Urmas Lennuk usub, et suvi toob näidendi osas selgust. “Kõige hiljem jõuludeks tahaks ikkagi mingi materjali kokku kirjutada,” sõnas ta.

Kuressaare linnateatri loominguline juht Aarne Mägi avaldas lootust, et Lennuk on kirjutamisel lennukas. Kokkuleppeliselt on autor lubanud Mägi sõnul näidendi üle anda aasta lõpus. “Igatahes on kogu lugu n-ö tööplaanis sees.”

Kas seda mängitakse järgmisel suvel Kuressaares teatrimajas, Laimjalas või hoopis kuskil kolmandas kohas, sõltub Aarne Mägi sõnutsi juba lavastajast ja tema kontseptsioonist.

Linnateatri tänavune suvelavastus, Aare Toikka lavastatav August Gailiti “Ekke Moor” esietendub täpselt kuu aja pärast, 30. juulil Sadamaaidas.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 246 korda, sh täna 1)