VIDEO: Poolmaratonis tuli leppida viienda kohaga

VIGASTUSE KIUSTE: Henek Tomson tegi poolmaratonis jooksu üle kahe kuu. Foto Raul Vinni

VIGASTUSE KIUSTE: Henek Tomson tegi poolmaratonis jooksu üle kahe kuu. Foto Raul Vinni

Jerseyl toimuvatel Saarte mängudel poolmaratonis medalile jooksma läinud Kalev Õisnurm, Ando Õitspuu ja Henek Tomson pidid leppima võistkondlikult viienda kohaga.

Delegatsioonist esimesena võistlustulle asunud jooksjatest sai Ando Õitspuu ajaga 1:15.51 9., Kalev Õisnurm 1:18.09-ga 17. ja Henek Tomson 1:25.12-ga 27. koha. Esikoha sai Bermuda jooksja Christopher Estwanik ajaga 1:07,16.

Ando Õitspuu ütles, et enda jooksu ta sajaprotsendiliselt ära ei teinud. „Varakevadel oli vorm tunduvalt parem, kui ta praegu on,“ tunnistas ta. „Aga eks üle-üldine tase on ka viimase paari aastaga tunduvalt tõusnud. Motivatsioon oli kõrge ja tahtsin enda jooksu ikka ära teha.“

Õitspuu hinnangul sai mängil määral määravaks ka suhteliselt palav ilm, kuid rada tundus ka paberi peal kergem, kui ta lõpuks oli. „Liikluskorraldus oli üks negatiivne aspekt ja raja teenindus jättis pisut soovida, sest 21 km peale kolm korda vett jagada on ilmselgelt vähe,“ kurtis jooksumees.

Nüüd seisab Ando Õitspuul veel ees 10 000 m, kus tahaks isklikku rekordit parandada ja joosta aja 33 minuti alla.

Saarlastest kogenuim Kalev Õisnurm tunnistas, et tema puhul jäi puudu taastumise ajast ja ta pidi end kõvasti sundima algusest peale, et enam-vähem normaalse ajaga lõpetada. Nüüd on Õisnurmel ees veel 10 000 m jooks, kus ta tahab oma aega parandada. „Aga eks näeb, kui kiiresti sellest jooksust taastub, väsimus on ikkagi sees,“ lausus ta.

Saarte mängude debüüdi teinud Henek Tomson tunnistas, et on kolm kuud olnud kimpus vigastusega ja tegi üle kahe kuu Jerseyl esimese võistluse. „Selle pealt poolmaratonile tulles peab väga rahulikult alustama, aga ütleme, et jooksin ära ja pooleli ei jätnud,“ oli ta üldiselt rahul. „Peab vaatama, et ka 1500 m saab starti. Tuleb niipalju pingutada, kui torust tuleb ja anda endast parim.“

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 365 korda, sh täna 1)