Eakate juht rassis juubelipäeval aias (12)

JUUBELIPÄEVAL PILLIGA: Kuulsa Teppo lõõtsa võttis Helga Nurmekann sülle lehemeeste palvel. Suvel tuleb Helgal pilli mängida pea igal nädalavahetusel küll pulmades, sünnipäevadel ja külasimmanitel. Foto: Tambet Allik

JUUBELIPÄEVAL PILLIGA: Kuulsa Teppo lõõtsa võttis Helga Nurmekann sülle lehemeeste palvel. Suvel tuleb Helgal pilli mängida pea igal nädalavahetusel küll pulmades, sünnipäevadel ja külasimmanitel. Foto: Tambet Allik

15 aastat Kuressaare pensionäride ühendust juhtinud Helga Nurmekann müttas eile oma 75. sünnipäeval suvekodus aiatööd teha.

“Siin mul tegevust jagub. Ühenduse liikmed üllatasid mind juba enne jaanipäeva Kuressaare päevakeskuse jaanitulel. Seal oli üle saja inimese kohal. Nad olid lasknud teha suure tordi. Mulle lauldi ja mängiti pilli. Võtsin vastu väga palju häid õnnesoove,” oli juubilar eile sellest oma koduaias rääkides ühenduse liikmeile väga tänulik.

Üleeile austati pensionäride ühenduse kauaaegset juhti ja aktiivset taidlejat Kuressaare linnavalitsuses.

“Laupäeval tulevad lapsed, neid on meil kolm, ning 16 lapselast ja lapselapselast. Siin Praakli metsas on neil tore ringi joosta ja hullata,” märkis ema, vanaema ja vanavanaema Helga.

Oma elutöö on Helga Nurmekann teinud omaaegses Saaremaa teedevalitsuses. 40 aastat oli ta selles ettevõttes ametis, enamiku ajast kaadriosakonna juhatajana.

Pillimänguoskused päris ta oma lapsepõlvekodust Tõrise külas. Olgu tegemist lõõtspilli, kandle või akordioniga, viisid võlub ta välja igast pillist.

Muusikuna on ta esinenud festivalidel ja kontsertreisidel paljudes välisriikides.

Pensionäride ühenduse juhina on ta ühingukaaslastele korraldanud sadu huvireise. “Inimesed tahavad reisida. Vene ajal ei saanud ju kusagile. Augusti alguses planeerime Gotlandile minna. Saaremaal käime ka ringi,” rääkis juubilar tulevikukavadest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 377 korda, sh täna 1)