Tordimeistrid teenisid oma esimesed loorberid (FOTOD)

TORDID TEILE, RAHA MEILE: Esiplaanil eile oma 60. sünnipäeva tähistanud Larissa Alas (vasakul) ja tordiostja Pille Koppel.  Foto: Raul Vinni

TORDID TEILE, RAHA MEILE: Esiplaanil eile oma 60. sünnipäeva tähistanud Larissa Alas (vasakul) ja tordiostja Pille Koppel. Foto: Raul Vinni

Eile mõni minut enne Kuressaare ametikooli kondiitrieriala õpilaste tortide näitusmüüki valitses ametikooli fuajees pinev meeleolu. Mõni ostja oli juba enne müügi väljakuulutamist endale tordi välja valinud ja valvas kiivalt, et keegi tema valitud torti ära ei ostaks.

“Vaadates torte, on tulevikus tööpõld neil lai,” ütles Kuressaare ametikooli juhtõpetaja Õile Aavik, lisades, et see rühm on ääretult tubli olnud. “Rõõm on olla koos õpilastega, kes on õpitavast erialast huvitatud, tahavad õppida ja seda tööd teha,” kinnitas Aavik, kelle sõnul on nende õpilaste tordid alati olnud hästi maitsvad.

Kuressaare ametikooli õpetaja, hindamiskomisjoni liige Urmas Lehtsalu sõnas, et tordid on võrratud. “On ka üllatajaid,” tähendas ta, viidates, et näiteks ei ole tema kunagi varem näinud torti, mis on kamajahust tehtud. Lehtsalu märkis ka, et nii mõnigi õpilane jälgib seda, et tort oleks tervislik ega sisaldaks allergeene. Mõni tort on aga lausa filigraanse kujundusega. “Nii et lõpetajad on tõsiselt tublid,” kiitis ta. Lisaks tortidele olid pakkumisel ka mitmesugused küpsised.

“Kui need tordid oleksid poes müügil, maksaksid nad ilmselt rohkem, aga meie eesmärk on õppetöö, mitte suure raha teenimine,” nentis Õile Aavik.

Iga õpilane tutvustas oma torti ise ja seejärel läks ostjate vahel rebimiseks. Tiiu Kivi ja Pille Koppel Kuressaarest teadsid täpselt, millise tordi nad ostavad. Tiiu ostis tordi lapselapse aastase sünnipäeva puhul, Pille aga pojale ülikooli lõpetamise puhul. Ülo Kannisto lausus muheledes, et kui tema tordiga koju jõuab, siis on kindlasti paljalt tühi karp järel.

Aastase kondiitrikursuse lõpetanud ja eile oma 60. sünnipäeva tähistanud Larissa Alas Kuressaarest ütles, et tema sattus kursustele sõbranna ärgitusel. “Mulle väga meeldis, olen väga õnnelik,” rääkis ta õhinal, lisades, et tegi endale sünnipäevakingituse kursuse lõpetamise näol. “Sõpradele teen kindlasti edaspidi torte, aga väga suurelt ette ei võta,” sõnas ta.

Kondiitrieriala lõpetab 24 õpilast, rühmajuhendajad olid Tiiu Tamsalu ja Urmas Lehtsalu. Teise õpperühma torte saab uudistada ja osta neljapäeval kl 13-st 14-ni.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 592 korda, sh täna 1)