Lööne külas tehti külakiigetalgud

TULEMUSEGA RAHUL: Vasakult Jüri Koppel, Aare Varipuu, Aare Martinson, Andrus Kannik, Kalle Koov ja Toomas Kupits. Pildilt puudub Ain Sannik. Foto: ÜLLE-KUUSK KUPITS

TULEMUSEGA RAHUL: Vasakult Jüri Koppel, Aare Varipuu, Aare Martinson, Andrus Kannik, Kalle Koov ja Toomas Kupits. Pildilt puudub Ain Sannik. Foto: ÜLLE-KUUSK KUPITS

Pühapäeval sai Valjala vallas Lööne külas uuesti püsti pandud võlliga külakiik, nagu see seal kunagi oli.

“Mis küla see ilma kiigeta on!” nentis Valjala vallavanem Aare Martinson, kelle oma sünnikodu on just Lööne külas. Martinson märkis, et lapsi on külas tänapäeval küll vähem, aga suviti ikka käiakse. Nii et kui sel suvel toimuvaks külakokkutulekuks loodetakse kokku saada sadakond inimest, siis on kiikujaid kindlasti. “Arvan, et tuleb ilus asi,” kinnitas Martinson.

Vana kiige ehitas Aare Martinsoni isa Oskar Suuna 1990. aastal, uus kiigemeister on Andrus Kannik. Pühapäeval olid kiige püstitamisega ametis seitse-kaheksa meest, naised tegid talgulistele kohvi ja võileibu.

“Meil oli ikka tõsine talgupäev, vihm läks üle ja saime tehtud kõik, mis plaanis oli,” rääkis Martinson, kelle sõnul päris valmis kiik veel ei saanud. Lisada on veel alused ja aisad. Uus ja uhke tammine kiik on plaanis pidulikult avada küla kokkutulekupäeval 11. juulil.

Kel soovi külakokkutulekust osa saada, võtku ühendust Johannes Kuusega.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 453 korda, sh täna 1)