Eesti ainsad Külli Vahterid elavad Saaremaal (1)

LOODUSLÄHEDANE INIMENE: Muhu Külli ütleb, et maal elades saab sõbraks kõigi nelja aastaajaga ja tema linnamelu ei igatse. Foto: Tambet Allik

LOODUSLÄHEDANE INIMENE: Muhu Külli ütleb, et maal elades saab sõbraks kõigi nelja aastaajaga ja tema linnamelu ei igatse. Foto: Tambet Allik

Külli, kes naudib maaelu ja selle võlusid

Muhu vallas Rannakülas Välja talus elav ning Sepamäe, Rintsi ja Luteri kalmistul kalmistuvahina töötav Külli Vahter (57) ütleb, et ehkki ta ei ole oma nimekaimuga kokku saanud, teab ta tema olemasolust juba viimased 10–15 aastat.

“Kui arstile olen end kirja pannud, siis selle läbi on välja tulnud, et mul nimekaim on,” mui-gab Külli. Samuti on tulnud näiteks Rahva Raamatus oste tehes öelda, milline Külli ta täpsemalt on. Seda Külli teab, et teine Külli on temast palju noorem, kuid seda, mis ametit peab või kus elab, ta ei tea. “Arvan, et me oleme täiesti erinevad inimesed,” naerab ta.

Muhus elav Külli sai nagu teinegi Külli Vahteriks abikaasa kaudu. Külli (neiupõlvenimi Uisk – toim) juured on Muhus ja kui veel täpsemaks minna, on ta sõrulase ja muhulase tütar. Külli isa oli pärit Sõrvest ja ema Muhust.

Külli ütleb, et on tavaline maainimene ja pigem selline koduperenaise tüüpi, kes on suure osa oma elust pühendanud laste kasvatamisele. Külli ja Olevi peres on neli poega ja viis lapselast. Vanim poegadest on Rasmus (38), järgnevad Olavi (31), Andres (29) ja Toomas (28).

Ivika Laanet


TÖÖ POLITSEIMAJAS: Kuressaare Külli Vahter töötab Kuressaare politseijaoskonnas arestikambri vanemana. Foto: Raul Vinni

TÖÖ POLITSEIMAJAS: Kuressaare Külli Vahter töötab Kuressaare politseijaoskonnas arestikambri vanemana. Foto: Raul Vinni

Külli, kes kontrollis nimekaimu internetist

Kuressaares elav ning politsei- ja piirivalveameti Kuressaare politseijaoskonna arestikambri vanemana töötav Külli Vahter (43) sai oma nimekaimust aimu mõned aastad tagasi arsti juurde minnes.

Nagu nii mõnegi varasema nimekaimude loo puhul, muutus asi Külli jaoks “kahtlaseks” siis, kui polikliiniku registratuuris iga kord ta sünniaega küsiti. “Siis mõtlesin, et mul peab olema nimekaim,” räägib Külli.

Ühel hetkel võttis Külli kätte, toksis oma nime interneti otsingusüsteemi ja vastus oligi käes – on ka teine Külli Vahter, kalmistuvaht! “Kuidas ta välja näeb ega midagi rohkemat ma ei tea,” tunnistab ta.

Teadlikult pole seekordsed nimekaimud kunagi kokku sattunud. “Kui olemegi, siis teineteist tundmata,” naerab Kuressaare Külli. Tal poleks aga midagi selle vastu, kui avaneks võimalus teise Külliga kunagi päriselt kokku saada.

“See oleks muidugi päris huvitav, aga küllap ma näen nüüd ajalehes tema pilti,” muigab ta.

Kertu Kalmus

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 2 360 korda, sh täna 1)