Ametnikud: vette ei tohi pissida (11)

Eesti terviseamet ühineb soomlaste soovitusega ja palub samuti enne suplema minekut oma hädad turvalises kohas ära teha.

Terviseameti avalike suhete juhi Iiris Saluri sõnul on näiteks Kuressaare rannas probleemiks pigem vetikad. Seda juhul, kui juhtub olema kuum suvi ja vetikas õitsema läheb ning tuuleolud on sellised, mis vetika randa toovad.

Terviseameti andmetel on Kuressaare rannas suplusvee kvaliteediga olnud probleeme 2013. aasta juuli keskel, mil näitajad ületasid lubatud piirmäärasid. Seekord oli siiski tegu ühekordse kõrvalekaldega, mis kiiresti likvideeriti või kadus ise.
“See ühekordne kõrvalekalle mõjutas ka Kuressaare ranna veekvaliteedi hinnangut, mis antakse suplusvee nelja aasta proovide alusel,” lisas Saluri.

Suplejatele soovitab terviseamet aga jätkuvalt meelde tuletada, et välikäimlad rannas on kasutamiseks.

Soome rahvusringhääling YLE teatas nädala alguses, et Soome tervishoiuametnikud paluvad ujujatel vette mitte urineerida, et vältida sel suvel noroviiruse puhangut. Mullu said sajad inimesed saastunud vee tõttu Lõuna-Soome randades just selle oksendamist põhjustava tõve.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 954 korda, sh täna 1)