Pihtla valla küladepäev möödus rabarberikookide ja viktoriiniga (2)

KOTIJOOKS: Kotti ronib Taavi Tuisk. Tema kõrval Margus Aavik. Foto: Tambet Allik

KOTIJOOKS: Kotti ronib Taavi Tuisk. Tema kõrval Margus Aavik. Foto: Tambet Allik

Laupäeval sai Pihtla valla külade rahvas viiendat korda kokku. Sedakorda olid kõik oodatud Kõljala külaplatsile ning kokkutuleku korraldas Kõljala kultuuriselts Kevade.

“Küladepäeva mõte on vallaelanikele suhtlemisvõimaluste loomine spordi ja isetegevuse kaudu,” ütles Pihtla vallavanem Jüri Saar Saarte Häälele, lisades, et on ka mõttetalguid peetud ja suguvõsade uurijad on saanud kogemusi vahetada.

Saare sõnul on korraldajatel õigus valida, mida ette võetakse, ning öelda ürituse toimumise aeg ja koht. Korraldamine on ringelnud nelja piirkonna vahel. “Osa võtta ja võistelda saavad aga kõik vallaelanikud,” rääkis Saar.

Tema sõnul on vald pööranud vähe tähelepanu külavanemate institutsioonile ja toetanud nii moraalselt kui ka materiaalselt seltsitegevust.

“Arvame, et see on areneva kodanikuühiskonna parim väljund,” tähendas vallavanem, kelle sõnul on nende vallas lisaks külaseltsidele ka tegusad pritsumeeste ja jahimeeste ühendused. “Püüame sel teel valmistuda mõnede poliitikute kavandatavaks haldusreformiks.” Saare sõnul on tublid nii küladepäeva korraldajad kui ka osalejad.

Paarsada osalejat

Päeva juhtinud Kõljala Kevade juhatuse liige Taavi Tuisk ütles, et ta küll ei tea, kui palju on olnud osalejaid eelmistel küladepäevadel, kuid nemad korraldajatena jäid küll osalejate arvuga rahule. Rahvast käis läbi kahesaja ringis.

Päev algas traditsiooniliste küladevaheliste võistlustega: võrkpall, teatevõistlus, korvpalli vabavisked, köievedu ja viktoriin. Taavi Tuisu sõnul oli kõige rohkem osalejaid just viktoriinis, kus kolmeliikmelised võistkonnad said pead murda nii valla ajaloo kui ka Euroopa Liidu teemaliste küsimuste kallal. Viktoriini koostasid ja viisid läbi Kõljalas elavad Aime ja Kersti Nuut.

Põnevaks kujunes ka rabarberitoitude konkurss, kuhu oli toodud 16 rabarberikooki, üks moos ja üks limonaad. Kuus žüriiliiget valla erinevatest piirkondadest tunnistasid pimehindamisel parimateks küpsetajateks Maili Tamme ja Silje Vaigu ning Maie Saare. Katrin Tuul pälvis eriauhinna oma rabarberilimonaadi eest. Parimad said autasuks meene.

Taavi Tuisk rõõmustas, et konkursil oli nii palju osalejaid ning vahvaid ja maitsvaid maiuspalu. See osa kookidest, mis hindamisest üle jäi, läks müüki ja tulu sellest seltsile. “Nii et ma arvan, et päeva võib igati kordaläinuks lugeda,” kinnitas Tuisk.

Traditsioon jätkub

Kohaletulnud said loodetavasti palju häid emotsioone ning traditsioon jätkub järgmisel aastal. Kus täpselt järgmine küladepäev toimub, ei ole praegu veel teada.

Esimene küladepäev sai teoks Kõljalas, teine Sandlas, kolmas Pihtlas, neljas Vättal ja nüüd jõuti ringiga Kõljalga tagasi.

Kultuurilist meelelahutust pakkus Pihtla naiskoor koos naiskoor Piretiga, dirigent oli Marika Mets, klaveril saatis Katre Roolaht. Esinesid laste sõutantsutrupp (juh Pille Õunapuu), Külasema külaselts ja silmailu pakkusid neiud Kõljala hobustel (juh Kristiine Järsk).

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 591 korda, sh täna 1)